Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Με προφίλ στο .....faceb​ook!

* To άνοιγμα του Ομπάμα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα, έπεισε πολλούς ηγέτες και γαλαζοαίματους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Ο Αμερικανός πρόεδρος - ο οποίος υπήρξε ένας από τους πρώτους πολιτικούς που αντιλήφθηκαν τη δύναμη των
νέων μέσων επικοινωνίας - επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Fecebook στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια. Ο ίδιος έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον τα κοινωνικά δίκτυα μέσω των οποίων φροντίζει να επικοινωνεί με τους πολίτες.
Ο 49χρονος πολιτικός έχει 19 εκατομμύρια φίλους στο Facebook και 7,5 εκατομμύρια στο Twitter (μόλις 2 εκατομμύρια λιγότερους από τη Lady Gaga).
* Βασίλισσα Ελισάβετ.
Το Μπάκιγχαμ, μέσα από το Facebook, ενημερώνει το κοινό για σημαντικές εκδηλώσεις των ανακτόρων. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, κυριάρχησαν νέα από το γάμο του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.
Η σελίδα έχει 33.312 φίλους.
* Ντέιβιντ Κάμερον.
Με 112.158 φίλους, χρησιμοποιεί και αυτός τη σελίδα του στο Facebook ως βιτρίνα του έργου της κυβέρνησής του. Το τελευταίο διάστημα, η σελίδα κυριαρχείται από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη.
* Νικολά Σαρκοζί.
Στην προσωπική του σελίδα ενημερώνει καθημερινά τους περίπου 400.000 "φίλους" του για τους διπλωματικούς του θριάμβους στο εξωτερικό και τα προεδρικά του επιτεύγματα στο εσωτερικό.
* Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Αν και δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τα νέα κοινωνικά μίντια, διαθέτει γύρω στους 300.000 φίλους. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες αφιερωμένες στο άτομό του, από εχθρούς και φίλους.
* Αγκέλα Μέρκελ.
Ανανεώνει τη σελίδα της κάθε μερικές μέρες, με ειδήσεις από συνεντεύξεις Τύπου που έχει δώσει, δημόσιες εμφανίσεις της και φωτογραφίες της από αυτές. Διαθέτει μόλις 83.416 "φίλους".
* Γιώργος Παπανδρέου.
Ορκισμένος φαν των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποιεί συστηματικά το Facebook για να δεχθεί τις ερωτήσεις και τα σχόλια (πολλά εκ των οποίων αρνητικά) των πολιτών.
Διαθέτει 42.771 "φίλους"
mmakridou@e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια