.
Τα γλυκόξινα, ζουμερά μούσμουλα τα βρίσκουμε στην αγορά από τα μέσα του Απρίλη μέχρι και τον Ιούνιο.Παρόλο που στα σούπερ μάρκετ θα βρούμε και εισαγόμενα, κυρίως από την Κίνα, που έρχονται στην Ελλάδα από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο, τα χυμώδη ελληνικά μούσμουλα παράγονται ως επί το πλείστον στο νομό Κορινθίας.
Μαζεύονται από το δέντρο άγουρα και αφήνονται απλωμένα να ωριμάσουν κάτω από τον ήλιο, ενώ γενικά δεν θεωρούνται επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα.
Το απλό κιτρινοπορτοκαλί χρώμα τους μας δείχνει το βαθμό της ωριμότητας.
Έτσι όσο πιο σκούρα είναι η φλούδα τους τόσο πιο γλυκά είναι.
Οι στογγυλόκαρπες ποικιλίες είναι οι συνηθέστερες και οι μακρόκαρπες έχουν γεύση πιο ραφινάτη.
Στο ψυγείο διατηρούνται μόνο για λίγες ημέρες, εφόσον δεν τους λείπει το κοτσανάκι τους κι είναι σε καλή φυσική κατάσταση χωρίς μώλωπες.
Περιέχουν βιταμίνες Α και C, ασβέστιο και κάλιο.
0 Σχόλια