• 4 πατάτες μέτριες, λίγο μακρόστενες, βιολογικής καλλιέργειας
• 4 φέτες μπέικον
• 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια (από κονσέρβα)
• 1 κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
• αλατοπίπερο
• 1 κτγ πάπρικα
• λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα (καλά πλυμένη) σε αλατισμένο νερό για 15΄.
Θέλουμε να «κρατούν» στο πιρούνι.
Τις αδειάζουμε σαν βάρκα και τις τοποθετούμε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο.
Τη σάρκα την πολτοποιούμε με το μπέικον, προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχάρια.
Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάμε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω.
Γεμίζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄.
Λίγο σκόρδο στο μείγμα εντείνει τη γεύση.
0 Σχόλια