.
Συστατικά* 300 ml νερό - 250 γρ. ζάχαρη
* 6 κουταλιές σούπας σκόνη σοκολάτα
* 300 ml νερό
* 1 κουβερτούρα σε κομμάτια
* 1 μπουκάλι 700 ml κονιάκ
* 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
Οδηγίες
1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 300 ml νερο με τη σκόνη σοκολάτα και μολις βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας.
Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά.
2. Σε άλλο κατσαρολάκι βράζουμε για πέντε λεπτά τα 300 ml νερό με τη ζάχαρη.
3. Κατόπιν αδειάζουμε το σιρόπι στο γλάσο σοκολάτας και ξαναβράζουμε για δυο λεπτά.
4. Αφήνουμε να κρυώσει και το περνάμε από λεπτή σίτα.
Μετά ανακατεύουμε με το κονιάκ και το λικέρ καφέ.
5. Αφήνουμε σε μπουκάλια για δυο εβδομάδες να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα πριν το πιούμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι δικής μου έμπνευσης, κατόπιν εμπειρίας και δοκιμών.
Είναι όμως ένα εξαιρετικά νόστιμο λικέρ που θα ξετρελάνει τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.
0 Σχόλια