.
Συνταγή για σπιτικό λικέρ μανταρίνι:Υλικά
1 κιλό μανταρίνια μικρά και σφιχτά
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
μερικά γαρύφαλλα
1 λίτρο κονιάκ ή τσίπουρο
1 κιλό μανταρίνια μικρά και σφιχτά
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
μερικά γαρύφαλλα
1 λίτρο κονιάκ ή τσίπουρο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα στεγνώνουμε.
Χαράζουμε τη φλούδα 3 – 4 φορές σε βάθος, αλλά χωρίς να χωρίσουν εντελώς τα μανταρίνια. αρφώνουμε 1 – 2 γαρύφαλλα σε κάθε ένα και τα βάζουμε σε μεγάλη γυάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε τη γυάλα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 30 περίπου μέρες.
Κάθε μέρα την κουνάμε.
Μετά από τις 30 μέρες σουρώνουμε το λικέρ και το βάζουμε σε μπουκάλια
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα στεγνώνουμε.
Χαράζουμε τη φλούδα 3 – 4 φορές σε βάθος, αλλά χωρίς να χωρίσουν εντελώς τα μανταρίνια. αρφώνουμε 1 – 2 γαρύφαλλα σε κάθε ένα και τα βάζουμε σε μεγάλη γυάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε τη γυάλα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 30 περίπου μέρες.
Κάθε μέρα την κουνάμε.
Μετά από τις 30 μέρες σουρώνουμε το λικέρ και το βάζουμε σε μπουκάλια
0 Σχόλια