Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σουτιέν με ενίσχυση για 8χρονες!

Στηθόδεσμους με ενίσχυση για κοριτσάκια ηλικίας μόλις ...οκτώ (8) ετών λανσάρει η γνωστή βρετανική αλυσίδα ένδυσης Matalan, σε ένα εγχείρημα που προκαλεί αντιδράσεις σε οργανώσεις γονέων και παιδοψυχολόγους.
Το ροζ εσώρουχο το οποίο έχει ήδη ξεπουλήσει σε ορισμένα νούμερα και κοστίζει μόνο πέντε ευρώ σχεδιάστηκε για να προσδώσει πιο "θηλυκή" εμφάνιση σε κορίτσια που βρίσκονται στο στάδιο της προ - εφηβείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που μία μεγάλη εταιρία ρουχισμού προωθεί προϊόντα για "μικρές κυρίες", προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Τον περασμένο Απρίλιο ο κολοσσός Primark αναγκάστηκε να αποσύρει μια σειρά με ενισχυμένα μπικίνι που απευθύνονταν σε κορίτσια ηλικίας 7-8 χρόνων, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και η Tesco είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις επειδή πουλούσε ψηλοτάκουνα παπούτσια με τις πριγκίπισσες της Disney για...δεσποινίδες 3 ετών και άνω!.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ανάλογα προϊόντα προσδίδουν πρόωρη σεξουαλικότητα στα μικρά κοριτσάκια, ενώ ιδιαίτερα τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σε τόσο νεαρή ηλικία μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες στην ανάπτυξη, ακόμη και σοβαρά ατυχήματα.
Εν μέσω αντιδράσεων, οι υπεύθυνοι της Matalan υποσχέθηκαν ότι θα επανεξετάσουν την επίμαχη σειρά και ανακοίνωσαν ότι "η εταιρία είναι μία οικογενειακή αλυσίδα και προτεραιότητά της παραμένει η διάθεση ρούχων που είναι απόλυτα κατάλληλα για παιδιά"
"E.T."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια