Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλο ελληνικό προϊόν που να έχει καταφέρει να γίνει διεθνώς γνωστό με το brand του. Γιατί το λέω αυτό;
Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ του εξωτερικού άκουσα ξένους να παραγγέλνουν "ένα Metaxa".
Όλα ξεκίνησαν το 1888, όταν ο Σπύρος Μεταξάς, υλοποιώντας το όραμά του, δημιούργησε στον Πειραιά το πρώτο από τα εργοστάσια Metaxa.
Έτσι, η ελληνική αποσταγματοποιία μπράντι Metaxa, για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, στο πλαίσιο ενός πάρτι - γιορτής που διοργάνωσε στις 13 Οκτωβρίου 2008, έκανε το επίσημο λανσάρισμα του ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ, που αποτελεί ένα συλλεκτικό προϊόν το οποίο θα κυκλοφορήσει για τον εορτασμό των 120 χρόνων της εταιρείας.
Το ΑΕΝ περικλείει την "καρδιά" του Metaxa, αφού προέρχεται από το βαρέλι Νο 1, γνωστό και ως βαρέλι του Σπύρου Μεταξά, που περιέχει τα παλαιότερα αποστάγματα της εταιρείας.
Το ιδιαίτερο αυτό απόσταγμα θα εμφιαλωθεί σε decanters από κρύσταλλο Σερβών και θα κυκλοφορήσουν διεθνώς μόνο 1.888 φιάλες, αριθμός που συμβολίζει τη χρονιά που γεννήθηκε το Metaxa και ξεκίνησε το αέναο ταξίδι της ωρίμανσής του.
Π.Δ./ γεύση & ποιότητα.
Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ του εξωτερικού άκουσα ξένους να παραγγέλνουν "ένα Metaxa".
Όλα ξεκίνησαν το 1888, όταν ο Σπύρος Μεταξάς, υλοποιώντας το όραμά του, δημιούργησε στον Πειραιά το πρώτο από τα εργοστάσια Metaxa.
Έτσι, η ελληνική αποσταγματοποιία μπράντι Metaxa, για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, στο πλαίσιο ενός πάρτι - γιορτής που διοργάνωσε στις 13 Οκτωβρίου 2008, έκανε το επίσημο λανσάρισμα του ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ, που αποτελεί ένα συλλεκτικό προϊόν το οποίο θα κυκλοφορήσει για τον εορτασμό των 120 χρόνων της εταιρείας.
Το ΑΕΝ περικλείει την "καρδιά" του Metaxa, αφού προέρχεται από το βαρέλι Νο 1, γνωστό και ως βαρέλι του Σπύρου Μεταξά, που περιέχει τα παλαιότερα αποστάγματα της εταιρείας.
Το ιδιαίτερο αυτό απόσταγμα θα εμφιαλωθεί σε decanters από κρύσταλλο Σερβών και θα κυκλοφορήσουν διεθνώς μόνο 1.888 φιάλες, αριθμός που συμβολίζει τη χρονιά που γεννήθηκε το Metaxa και ξεκίνησε το αέναο ταξίδι της ωρίμανσής του.
Π.Δ./ γεύση & ποιότητα.
0 Σχόλια