Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δεν πειράχθηκε το κέλυφος του αντιδραστήρα

Καθησυχαστική εμφανίζεται η υπηρεσία πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας…
μετά την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1, εκτιμώντας ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να υπάρχουν σοβαρές ζημιές, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το δοχείο του αντιδραστήρα.
Εξάλλου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Κιόντο, τα επίπεδα ραδιενέργειας
γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς έχουν μειωθεί έπειτα από την αύξηση που είχαν σημειώσει μετά την έκρηξη.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιουκίο Εντάνο, δήλωσε ότι δεν αναμένεται διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό που ανήκει στην εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO).
Οι αρχές «λαμβάνουν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων» της γύρω περιοχής, διαβεβαίωσε.
Η διάμετρος εκκένωσης - με κέντρο τα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2 - επεκτάθηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 10 χιλιόμετρα που ήταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ΝΗΚ, από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σήμερα περί τις 16.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδος), τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό.
Οι τοπικές αρχές διέταξαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν μία ζώνη σε περίμετρο 20 χλμ. γύρω από τον αντιδραστήρα, ενώ το κρατικό δίκτυο ΝΗΚ συμβούλευσε τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ. από την εκκενωθείσα ζώνη».
24wro

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια