Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζωγραφική πάνω στις... χιονοστιβάδες

Στο χωριό Μεγάλο Ναγκάτκινο ζει ο μοναδικός στον κόσμο ζωγράφος, ως πίνακες για τα ζωγραφικά έργα του οποίου χρησιμοποιούνται οι συνηθισμένες χιονοστιβάδες.
Η τεχνολογία ζωγραφικής πάνω στο χιόνι αποτελεί προσωπική του εφεύρεση. Όπως είπε ο ίδιος ο ζωγράφος, «το πρώτο σ΄αυτή την υπόθεση είναι το μάζεμα χιονοστιβάδας ύψους περίπου ενάμιση μέτρου και μετά πρέπει να πιεστεί για να πυπκνώσει, ώστε η επιφάνεια να είναι ομαλή για να κρατιέται καλά η βαφή». Στο σπίτι ο καλλιτέχνης έχει ολόκληρο ράφι στο κελλάρι με διάφορες υδατοβαφές. Βασικά χρησιμοποιούνται χρωστικές βαφές και γκουάς.
* * *
Ομάδα σιβηρικών ταξιδιωτών εξτρίμ ξεκίνησε με φουσκωτό ιστιοφόρο τριμαράν από τις ακτές της Αφρικής με προορισμό τη Βραζιλία. Όπως προγραμματίζεται, οι αθλητές θα διαπλεύσουν τον Ατλαντικό ωκεανό μέσα σε 30 24-ωρα. Αυτός ο διάπλους πρώτη φορά πραγματοποιείται στην ιστορία, γι΄αυτό έχει γίνει αίτηση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. Αυτή η διαδρομή θεωρείται ως μιά από τις δυσκολότερες στην ιστιοπλοΐα – το σκάφος παρέκαμψε το θρυλικό ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας στη Νότια Αφρική. Η συνολική απόσταση από τα νησιά των Σεϊχέλων ως τη Βραζιλία, που θα διαπλεύσουν οι ταξιδιώτες, ανέρχεται σε σχεδόν 14 χιλ. χλμ.
* * *
Στο Αλτάι (Νότια Σιβηρία) σχεδιάζεται να κατασκευαστεί υπόγειο μουσείο. Όπως είπαν οι οργανωτές του, στη θέση των ορυχείων του 18ου αιώνα διαμορφώθηκε ολόκληρη υπόγεια πόλη. Έχει εκπονηθεί σχέδιο αναδόμησης του φράγματος, της λίμνης και των καναλιών εκροής υδάτων. Στο ορυχείο υπήρχε θάλαμος για τους καταδίκους των κατέργων. Αυτούς τους άτυχους δεν τους άφηναν να βγουν πάνω στην επιφάνεια. Στην υπόγεια πόλη υπήρχε και εκκλησία. Το ορυχείο του Αλτάι το είχε επισκεφθεί και ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια