Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νεφροπαθείς με λύκο γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

Χαρά και αισιοδοξία σκόρπισε στο Ηράκλειο Κρήτης η γέννηση ενός υγιέστατου αγοριού που το έφερε στον κόσμο μια 28χρονη νεφροπαθής με συστηματικό Λύκο!
Παρά τις αντίθετες συμβουλές των γιατρών αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που συνεπάγεται το πρόβλημα της υγείας της, η νεαρή κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την
εγκυμοσύνη της, γεγονός σπάνιο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η 28χρονη βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρών και υποβάλλεται συστηματικά σε αιμοκάθαρση.
'Ομων η επιθυμία της να γίνει μητέρα αποδείχθηκε ισχυρότερη από κάθε εμπόδιο και έτσι η έλευση του 2011 τη βρήκε να κρατά ευτυχισμένη το μωρό της στην αγκαλιά της.
Η νεφροπάθεια με συστηματικό Λύκο, από την οποία πάσχει η νεαρή Κρητικιά, δημιουργεί προβλήματα στην εγκυμοσύνη, γι αυτό οι γιατροί τη συμβούλευαν να μη μείνει έγκυος, διότι διαφορετικά θα μπορούσε να κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή τόσο της ίδιας όσο και του παιδιού της.
Ωστόσο οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων δεν έκαμψαν την αποφασιστικότητά της και με τη συμπαράσταση του συζύγου της πήρε τη μεγάλη απόφαση.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η 28χρονη υποβαλλόταν καθημερινά σε αιμοκάθαρση, η οποία διαρκούσε ακόμη και 4,5 ώρες.
Χαρακτηριστικό των δυσκολιών που αντιμετώπισε είναι το γεγονός ότι γέννησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης, επειδή μετά τη γέννα έπρεπε να υποβληθεί και πάλι σε αιμοκάθαρση.
Η εγκυμοσύνη κράτησε επτά μήνες.
Όλο αυτό το διάστημα η 28χρονη είχε σταματήσει την εργασία της για να μην κουράζεται και ήλπιζε ότι θα τα καταφέρει, παρά τις αντίθετες επιστημονικές ενδείξεις.
Τελικά στον έβδομο μήνα της κύησης η νεαρή Κρητικιά υποβλήθηκε σε καισαρική τομή.
'Οπως συνηθίζεται στους πρόωρους τοκετούς, το μωρό έμεινε περίπου σαράντα ημέρες στο τμήμα νεογνών του νοσοκομείου για παρακολούθηση.
Όλα πήγαν κατ ευχήν και το ζευγάρι πήρε στο σπίτι του το υγιέστατο μωράκι.
Στάθης Δεληγιώργης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια