.
Από την Ευγενία ΜανωλίδουΕυγενία Μανωλίδου: "Αυτήν τη συνταγή την πήρα από το Master chef. Την προτείνω σαν ένα πολύ καλό ορεκτικό, αλλά και σαν ελαφρύ σνακ."
Για 4 άτομα:
Υλικά (για τη ζύµη)
400 γρ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο
1 αβγό
40 γρ. νερό
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Υλικά (για τη γέµιση)
250 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
250 γρ. τυρί-κρέµα light
2 ολόκληρα αβγά
1 κρόκος αβγού
Λίγος µαϊντανός
Υλικά (για το στόλισµα της τάρτας)
1 πράσινο µήλο
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
Εκτέλεση
Για τη ζύµη, χτυπάς όλα τα υλικά στο µίξερ, εκτός από το βούτυρο, που το βάζεις στο τέλος. Ζυµώνεις σε µέτρια ταχύτητα και κατόπιν βάζεις τη ζύµη στο ψυγείο για 30 λεπτά µέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια ανοίγεις µε τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο για τάρτα. Το αλευρώνεις, το βουτυρώνεις και το τοποθετείς σε ταψί (ιδανικά µέσα σε ταρτιέρα). Από πάνω στρώνεις µια λαδόκολλα, ρίχνεις ρεβίθια για να µη φουσκώσει και ψήνεις για 15 λεπτά στους 180 βαθµούς. Όσο ψήνεται η ζύµη, προετοιµάζεις τη γέµιση. Χτυπάς στο µίξερ όλα τα υλικά µέχρι να αναµειχθούν καλά. Βγάζεις τη ζύµη απ’ το φούρνο, ρίχνεις το µείγµα από πάνω και ξαναψήνεις για άλλα 15 λεπτά µέχρι να δέσει. Για το στόλισµα της τάρτας τώρα: Βάζεις ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνεις τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύεις. Όταν είναι έτοιµο το σιρόπι, ρίχνεις το µήλο και το αφήνεις λίγο να απορροφήσει. Στη συνέχεια το βγάζεις, το κόβεις σε λεπτές φετούλες και στολίζεις την τάρτα.
0 Σχόλια