Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μοντέλα που έγιναν ηθοποιοί

Ενα από τα σημαντικά θέματα που απασχολούν... τη χώρα μας -μη βιαστείτε να ποντάρετε στο μνημόνιο- είναι κατά πόσο η Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία στο παρελθόν υπήρξε μοντέλο, μπορεί να δηλώνει ηθοποιός. Ομως, δεν είμαστε οι μοναδικοί στον κόσμο που έχουμε τέτοιες... ανησυχίες, ούτε η Μακρυπούλια το μοναδικό μοντέλο που αποφάσισε όταν μεγαλώσει να γίνει ηθοποιός, καθώς και στο Χόλιγουντ πολλές σταρ μεταπήδησαν με επιτυχία από τις πασαρέλες στη μεγάλη οθόνη κι άλλες όχι με την ίδια επιτυχία.

Κάμερον Ντίαζ 
Στα 16 της ξεκίνησε καριέρα μοντέλου, συνεργαζόμενη με το κορυφαίο πρακτορείο μοντέλων «Elite». Συνεργάστηκε με οίκους όπως η Levi’s και Κάλβιν Κλάιν, φιγουράρισε το 1990, στο εξώφυλλο του περιοδικού «Seventeen», όπου δήλωνε πως θα δουλεύει ως μοντέλο μέχρι να «γκριζάρει» και πως στη συνέχεια θα γίνει ζωολόγος. Τελικά έγινε ηθοποιός πρωταγωνιστώντας σε πολλά έργα, ενώ το 2010 το περιοδικό «Forbes» την κατέταξε στην 60ή θέση με τους 100 πιο πλούσιους διάσημους Λατίνους (ο πατέρας της ήταν κουβανικής καταγωγής).

Τάιρα Μπανκς
Η Μπανκς ξεκίνησε την υποκριτική της καριέρα στην τηλεοπτική σειρά «Ο πρίγκιπας του Μπελ Αιρ» με τον Γουίλ Σμιθ. Η πρώτη της ταινία ήταν η «Higher Learning» το 1994, έπαιξε σε ακόμα εννιά τις οποίες μάλλον δεν θυμάται ούτε η ίδια. Από το 2003 παρουσιάζει το ριάλιτι «Next Top Model», ενώ από το 2005-2010 παρουσίαζε το τοκ σόου, «Το Σόου της Τάιρα Μπανκς».

Νταϊάν Κρούγκερ
Η Κρούγκερ ασχολήθηκε με το μόντελινγκ όταν αναγκάστηκε να σταματήσει το μπαλέτο ύστερα από τραυματισμό στα πόδια της. Προτού ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, έκανε πολλές φωτογραφήσεις στην πατρίδα της, τη Γερμανία, αλλά και στη Γαλλία, στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική και ο πρώτος της αξιοσημείωτος ρόλος της ήταν αυτός της η ωραίας Ελένης στην «Τροία». Αν και έχει εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες, εξακολουθεί να κάνει δουλειές και στο μόντελινγκ.

Λιβ Τάιλερ
Οταν η Τάιλερ ήταν 14 ετών, το μοντέλο Πολίνα Πορίζκοβα τη φωτογράφησε σε μια σειρά πόζες, φωτογραφίες που κατέληξαν στο περιοδικό «Interview». Ετσι ξεκίνησε η καριέρα της ως μοντέλου, με τα μεγάλα γαλάζια μάτια της να ελκύουν πολλούς φωτογράφους. Βαρέθηκε, όμως, πολύ γρήγορα το μόντελινγκ κι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και ο ρόλος που της εξασφάλισε διεθνή αναγνώριση ήταν αυτός της πριγκίπισσας των ξωτικών, της πριγκίπισσας Αργουεν στην τριλογία του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών».


Σίντι Κρόφορντ
Δεδομένης της επιτυχίας της ως μοντέλου και ως... γυμνάστριας σε βιντεοκασέτες με ασκήσεις γυμναστικής, η Σίντι Κρόφορντ πίστεψε πως θα ήταν εύκολο να μεταπηδήσει με την ίδια επιτυχία και στη μεγάλη οθόνη, ίσως έχοντας και τις πλάτες του τότε συζύγου της Ρίτσαρντ Γκιρ. Πάντως οι πρώτες της ταινίες, μεταξύ των οποίων και το «Fair Game» όπου συμπρωταγω νιστούσε με τον Ουίλιαμ Μπάλντουιν, συγκέντρωσε μάλλον χλιαρές κριτικές και σχόλια του τύπου «το ατάλαντο μοντέλο». Το 2001 εμφανίστηκε για τελευταία φορά στον κινηματογράφο, στη συνέχεια εμφανίστηκε στην τηλεόραση, αλλά γενικώς άρχισε να ασχολείται με άλλα, όπως τον σχεδιασμό επίπλων και λευκών ειδών.

Μίλα Γιόβοβιτς
Η Γιόβοβιτς ήταν μόλις 12 ετών όταν φωτογραφήθηκε από τον διάσημο Αμερικανό φωτογράφο Ρίτσαρντ Αβεντον για το περιοδικό «Interview». Εγινε η αγαπημένη του Τζιάνι Βερσάτζε και της Μιουτσία Πράντα. Η πρώτη της κινηματογραφική επιτυχία ήταν το 1997 με την ταινία του Λικ Μπεσόν «Πέμπτο στοιχείο». Το 1999 συνεργάστηκε ξανά με τον Μπεσόν στην ταινία «Ιωάννα της Λορένης», ρόλος που συγκέντρωσε καλές κριτικές, αλλά και μία υποψηφιότητα για Χρυσό Βατόμουρο.

Κιμ Μπάσιντζερ
Πριν σαγηνεύσει τον Μίκι Ρουρκ στις «9 1/2 Εβδομάδες», η Μπάσιντζερ είχε εμφανιστεί σε πλήθος διαφημίσεων, κυρίως καλλυντικών. Το 1976, όμως, έκανε την πρώτη της ταινία και ποτέ δεν κοίταξε πίσω. Το 1997 κέρδισε και το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Λος Αντζελες Εμπιστευτικό».

Σαρλίζ Θέρον
Η Θέρον πέρασε τα εφηβικά της χρόνια ως μοντέλο, αλλά κυρίως ως μπαλαρίνα στη Νέα Υόρκη και στο Μιλάνο. Ενας τραυματισμός στο γόνατο τερμάτισε την καριέρα της στο μπαλέτο και, όπως περιγράφει η ίδια, η μητέρα της τής αγόρασε ένα εισιτήριο άνευ επιστροφής για το Λος Αντζελες, όπου γρήγορα τράβηξε την προσοχή ενός ατζέντη, περιμένοντας στην ουρά μιας τράπεζας. Κι η αρχή δεν ήταν σπουδαία - εμφανίστηκε στη βιντεοταινία «Τα παιδιά του καλαμποκιού ΙΙΙ», η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη, τόσο που την οδήγησε και στα Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Monster».

Αντι ΜακΝτάουελ
Προτού εμφανιστεί στον κινηματογράφο, η ΜακΝτάουελ είχε μια σημαντική καριέρα ως μοντέλο. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο στην ταινία «Γκρέιστοουκ: Ο θρύλος του Ταρζάν, άρχοντα της ζούγκλας» ήταν μάλλον τραυματική, αφού τη φωνή ντούμπλαρε η Γκλεν Κλόουζ, καθώς η νότια προφορά της κρίθηκε ως ακατάλληλη για την Εγγλέζα αριστοκράτισσα που υποδυόταν. Η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη και πρωταγωνίστησε σε πολλές πετυχημένες ταινίες.

Πολίνα Πορίζκοβα
Οπως και η Μπανκς, έπαιξε σε ταινίες που κανείς δεν θυμάται, με εξαίρεση την ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα «Αριζόνα Ντριμ», ενώ η μεγαλύτερη... επιτυχία της ήταν η υποψηφιότητά της το 1990 για το Χρυσό Βατόμουρο Χειρότερης Ερμηνείας για την ταινία «Το άλλοθί της». 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια