.
Υλικά:• 4 κουταλιές της σούπας καφέ espresso• 1 κουταλιά της σούπας λικέρ tia maria
• 3 αβγά χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
• ½ της κούπας ζάχαρη....
• 225 γρ τυρί μασκαρπόνε ή κρέμα φιλαδέλφεια
• 24 μπισκότα σαβαγιάρ (θα τα βρείτε σε όλα τα super market)
• 30 γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τον καφέ με το λικέρ. Αφήστε το στην άκρη
Στομίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Αφήστε στην άκρη.
Βάλτε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπήστε τα να σφίξουν και το χρώμα τους να γίνει σαν του λεμονιού.
Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε για λίγο ακόμα.
Εν συνεχεία ανακατέψτε με ένα κουτάλι τη μαρέγκα μέσα στο μίγμα του τυριού.
Σε μικρό ταψί ή πιατέλα στρώστε τα μισά μπισκότα και πασπαλίστε τα με το μισό μείγμα του καφέ. Καλύψτε με το μισή ποσότητα από το μείγμα του τυριού και επαναλάβετε τη διαδικασία.
Βάλτε το τιραμισού στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες.
Σερβίρετε με την ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος.
1 Σχόλια
Ενα λαχταριστό και αγαπημένο γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφή