Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πιο εύκολη γίνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση

Απλοποιείται η επίπονη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην οποία αναγκάζονται να υποβληθούν πάνω από 200.000 υπογόνιμα ζευγάρια στην Ελλάδα.
Τα νέα από το ερευνητικό μέτωπο είναι διπλά ευχάριστα, καθώς πέρα από την απλοποίηση της διαδικασίας βελτιώνονται τα ποσοστά επιτυχίας του
κάθε κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης, κάτι που συνεπάγεται λιγότερη επιβάρυνση του οργανισμού από τις ορμόνες και δραστική μείωση του κόστους, αφού η εγκυμοσύνη θα επιτυγχάνεται με λιγότερους "κύκλους".
Τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης μελέτης που έγινε μέχρι σήμερα στο πεδίο της εξωσωματικής γονιμοποίησης δείχνουν ότι μια πρωτοποριακή θεραπεία με νέα μορφή γοναδοτροπίνης εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση και λιγότερη ταλαιπωρία για τις υπογόνιμες γυναίκες ή τις συντρόφους υπογόνιμων ανδρών που τεκνοποιούν με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα που παρουσιάστηκαν στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Στειρότητας φανερώνουν ότι επιτυγχάνεται καλύτερη διέγερση των ωοθηλακίων για την παραγωγή ώριμων ωαρίων, ενώ γίνεται εφικτή και η ανάπτυξη και διατήρηση πολλαπλών ωοθηλακίων για επτά ημέρες.
Ως αποτέλεσμα, τέσσερις στις δέκα ασθενείς μένουν έγκυοι μετά τον 1ο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης, όταν μέχρι σήμερα ίσχυε ότι συνήθως η "ασθενής" κατάφερε να μείνει έγκυος μετά το 2ο ή τον 3ο κύκλο.
Η εκτενής έρευνα για τη νέα θεραπεία έδειξε επίσης ότι απλοποιείται η τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αφού επτά ενέσεις διέγερσης των ωοθηλακίων αντικαθίστανται από μία ένεση, γεγονός που μειώνει αφενός το άγχος των υπογόνιμων γυναικών και αφετέρου τις πιθανότητες λάθους στη δοσολογία.
Πηγή: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Στειρότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια