Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πλούσιος; Ναι! Ευτυχισμένος; Όχι!

Τα λεφτά δεν φέρνουν της ευτυχία, όπως επιβεβαιώνεται πλέον και από μια σχετική επιστημονική έρευνα.
Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έδειξαν ότι άποψη πως το χρήμα συνδέεται με την καλή διάθεση είναι "υπερβολική και εν τέλει πλασματική".
Όσοι έχουν πολλά λεφτά περνούν ατελείωτες ώρες στη δουλειά, έχουν απίστευτο στρες, τρέχουν τα παιδιά τους εδώ κι εκεί και κάνουν γυμναστική για να διατηρούν τη φόρμα τους, διότι φοβούνται ότι θα πεθάνουν από καρδιά.

Έτσι, βρίσκουν ελάχιστο χρόνο για να διαβάσουν ή να διασκεδάσουν ξέγνοιαστα.
Ο οικονομολόγος του Πρίνστον Άλαν Κρούγκερ και ο ψυχολόγος Ντάνιελ Κάνεμαν προσπάθησαν να αποτιμήσουν πώς άνθρωποι διαφορετικών εισοδημάτων ξοδεύουν το χρόνο τους και ποιες από τις δραστηριότητές τους τούς δίνουν μεγαλύτερη χαρά. Μερικά από τα συμπεράσματά τους;
Οι πλούσιοι δεν αράζουν έξι μήνες το χρόνο στο Σεν Τροπέ και η ζωή τους δεν μοιάζει με τις φωτογραφίες των γυαλιστερών περιοδικών.
Και αυτοί κολλάνε καθημερινά στην κίνηση, ανησυχούν για τα παιδιά τους - τα οποία βλέπουν ελάχιστα - και, βέβαια, ξοδεύουν ώρες ατέλειωτες στο γραφείο.
Σε άρθρο τους στην επιστημονική επιθεώρηση "Science" οι δύο ερευνητές ανακοίνωσαν:
"Η πεποίθηση ότι το υψηλό εισόδημα συνδέεται με την καλή διάθεση είναι μεν ευρέως διαδεδομένη, αλλά εν τέλει απατηλή.
Άνθρωποι που κερδίζουν πάνω από το μέσο όρο είναι σχετικά ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, αλλά ουδόλως ευτυχέστεροι στην καθημερινότητά τους από τους άλλους.
Έχουν διαρκώς άγχος και δεν προλαβαίνουν να διασκεδάσουν".
Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι πάντοτε προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες που μας επιβάλλουν τα εισοδήματά μας.
Ακόμα και σημαντικά γεγονότα, καλά ή κακά, όπως το να κερδίσει κάποιος ένα λαχείο ή να υποστεί μια αναπηρία, δεν αλλάζουν τη ζωή μας για πάντα.
Είτε πλούσιοι είτε φτωχοί, όλοι θα ασχοληθούμε με το αν είναι καλός ο καφές που πίνουμε ή με το τι παίζεται στην τηλεόραση.
7TV

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια