.
Υλικά:! κιλό σαρδέλες
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη κάπαρη
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα.
Σωτάρουμε με λίγο λάδι την κάπαρη και την ψιλοκομμένη πιπεριά, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά.
Στρώνουμε τις σαρδέλες σ΄ ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη σάλτσα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
0 Σχόλια