Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εκκενώνονται πόλεις στην Αυστραλία

Βιβλική είναι η καταστροφή στην Αυστραλία, καθώς η στάθμη των υδάτων από τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα ανεβαίνει συνεχώς και οι αρχές προχωρούν στην εκκένωση και άλλων πόλεων στο βορειοανατολικό τμήμα. Περίπου 4.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη Κέρανγκ στην πολιτεία της Βικτώρια. Η στάθμη των υδάτων έχει αυξηθεί ανησυχητικά στα ποτάμια της περιοχής και οι αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν τα φράγματα της πόλης.
Πλημμύρες αναμένονται και στην πόλη Ουαρακναμπίλ, δυτικά του Κέρανγκ, όπου κι εκεί ο όγκος νερού από τις βροχές της τελευταίας εβδομάδας ισοδυναμεί με εκείνον που καταγράφεται κανονικά σε διάστημα 6 μηνών.
Εν τω μεταξύ, στο Κουίνσλαντ ξεκίνησαν να κηδεύονται τα πρώτα θύματα από τις πλημμύρες, που έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τις ζωές 31 ανθρώπων, ενώ 12 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.
Οι πλημμύρες έχουν πλήξει 58 κωμοπόλεις της Βικτώριας, όπου 1.700 ακίνητα πλημμύρισαν.
Ήδη πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από την κυβέρνηση την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ενώ μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αυξήσει τον αριθμό των ειδικευμένων μεταναστών προκειμένου να καλυφθούν οι επιπρόσθετες ανάγκες της χώρας που δημιούργησαν οι καταστροφικές πλημμύρες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια