.
Δίπλες νηστίσιμες Υλικά
* 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
* 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
* 2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό
* 1 κιλό αλεύρι Νο 1
Για το σιρόπι
* 1 κιλό μέλι
* 3 ποτήρια του νερού νερό
Εκτέλεση
* Ζυμώνουμε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το ούζο και το νερό. Το αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστή γωνιά μέχρι να φουσκώσει.
* Κατόπιν κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο (ψιλό).
* Κόβουμε το ζυμάρι σε οριζόντιες στήλες πλάτους 2 δακτύλων περίπου και το τυλίγουμε σε σχήμα σα σαλιγκάρι.
* Οταν τελειώσουμε με τα φύλλα, βάζουμε πολύ λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα όπως και για τους λουουμάδες.
* Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε λίγες-λίγες μέσα τις δίπλες και τις βγάζουμε αμέσως.
* Τρίβουμε καρύδι, το ανακατεύουμε με κανέλα και πασπαλίζουμε μα αυτό τις δίπλες.
0 Σχόλια