Για να επιβιώσουν μετά τον κατακλυσμό, που αναπόφευκτα θα συμβεί στη Γη κατά τα προσεχή έτη θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην οικοδόμηση της «κιβωτού», πιστεύουν οι Ιάπωνες και οι βέλγοι μηχανικοί.
Οι φουτουριστικές ιδέες τους περιλαμβάνουν την επανεγκατάσταση της ανθρωπότητας σε τεχνητό νησί, το κέντρο της κάθε μιας πρέπει να είναι ενας μοναδικός ουρανοξύστης. Αυτές τις εγκαταστάσεις προσφέρουν μηχανικοί στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, όπου θα μπορούν εύκολα να παρασύρονται σαν ένα γιγάντιο τεχνητό νούφαρο.Από αυτούς τους ουρανοξύστες μπορεί να γίνει μια ιδανική «πράσινη» πόλη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εγκαταστάσεις αυτές θα χρησιμοποιούν μόνο καθαρή ενέργεια, όπως τα ωκεάνια ρεύματα και τα κύματα.
Οι Ουρανοξύστες, θα εγκατασταθούν σε πλατφόρμες με συνολική έκταση πολλών στρεμμάτων. Επιπλέον, κάθε ύψος θα είναι άνω του 1 km, θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 10 με 50 χιλιάδες άτομα.
Το έργο δείχνει ότι γύρω από αυτά τα κτίρια θα είναι κήποι και πάρκα, καθώς και καλλιέργειες και κτηνοτροφικόί αγροί και λιβάδια.
Το βάρος της κάθε μονάδας μπορεί να φτάσει 11 χιλιάδες τόνους και θα κινηθεί προς το ισημερινό μέρος του ωκεανού.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορούν να είναι παρόμοιας σύνθεσης των κτιρίων της πόλης, ακόμη και ολόκληρες χώρες στο σχετικά άμεσο μέλλον.
Η Lilypad είναι μία πρωτότυπη αυτάρκης αμφίβια πόλη, είναι σε θέση να δεχτεί 50.000 κατοίκους.
Θα επικεντρωθούν γύρω από τη λίμνη, η οποία θα συλλέγει και θα καθαρίζει το βρόχινο νερό.
Ο σχεδιασμός των πλωτών πόλεων βασίζεται σε τρεις μαρίνες και τρία βουνά για τις επιχειρήσεις και την ψυχαγωγία.
Η πόλη θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική ενέργεια και η παλίρροια.
Μια τέτοια προσέγγιση θα παρέχει επαρκή ποσότητα ενέργειας, καθώς και όλα τα προϊόντα από άνθρακα και τα απόβλητα θα ανακυκλώνονται.
Μέχρι το 2100, οι μηχανικοί πιστεύουν, ότι σε τέτοιες πόλεις θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μέχρι 250 εκατομμύρια άνθρωποι, επειδή η αυξανόμενη παγκόσμια στάθμη της θάλασσας αργά ή γρήγορα θα ερημώσει πόλεις σε πεδιάδες, όπως η Νέα Υόρκη, η Σανγκάη και η Βομβάη.
Ο Βέλγος αρχιτέκτονα Vincent Callebaut πιστεύει ότι το έργο του - η καλύτερη λύση στο πρόβλημα της ανόδου της στάθμης της θάλασσας - είναι καλύτερο από το να συνεχίσουν να προσπαθούν να κάνουν τις παραλίες πιο ισχυρές.
Το έργο στοχεύει να δημιουργήσει μια αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.
Lilypad η πλωτή πόλη στα ανοικτά των ακτών του Μονακό.
0 Σχόλια