Λαζάνια με νούμπουλο και γραβιέρα Κερκύρας.
από τον σεφ Παύλο Σουέρεφ
χρόνος ετοιμασίας 15 ‘χρόνος μαγειρέματος 30’
Για 4-6 άτομα θα χρειαστούμε:
1 πακετο λαζάνια (ή 500 γρ. )
Ζωμό λαχανικών
400 γρ φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. νούμπουλο κομμένο σε λωρίδες
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Για την μπεσαμέλ:
150 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
1,2 λιτρ. ζεστό γάλα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ζωμό λαχανικών.
Τοποθετούμε λίγα-λίγα τα φύλλα λαζάνια να μαλακώσουν ελάχιστο χρόνο και σουρώνουμε.
Για να παρασκευάσουμε την μπεσαμέλ:
Σε φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε 50γρ. βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατευοντας. Προσθέτουμε και το ζεστό γάλα ανακατευοντας με ένα σύρμα.
Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην μπεσαμέλ. Προσθέτουμε την κρέμα και τον μαϊντανό,αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράσει το αποσύρουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.Απλώνουμε μια στρώση μπεσαμελ,ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τις στρώσεις 3 φορες, τελειώνοντας με μπεσαμελ και τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με γραβιέρα τριμμένη.
400 γρ φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. νούμπουλο κομμένο σε λωρίδες
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Για την μπεσαμέλ:
150 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
1,2 λιτρ. ζεστό γάλα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ζωμό λαχανικών.
Τοποθετούμε λίγα-λίγα τα φύλλα λαζάνια να μαλακώσουν ελάχιστο χρόνο και σουρώνουμε.
Για να παρασκευάσουμε την μπεσαμέλ:
Σε φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε 50γρ. βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατευοντας. Προσθέτουμε και το ζεστό γάλα ανακατευοντας με ένα σύρμα.
Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην μπεσαμέλ. Προσθέτουμε την κρέμα και τον μαϊντανό,αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράσει το αποσύρουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.Απλώνουμε μια στρώση μπεσαμελ,ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τις στρώσεις 3 φορες, τελειώνοντας με μπεσαμελ και τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με γραβιέρα τριμμένη.
0 Σχόλια