1.000 €/kg κοστίζει το τυρί που παράγεται από γάλα γαϊδάρας.
Το τυρί αυτό το προμηθεύει μια φάρμα στην περιοχή Σρέμσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας, η οποία είναι η μοναδική στα Βαλκάνια που ειδικεύεται σε αυτού του είδους την τυροκομική παραγωγή.
Η φάρμα φιλοξενεί 100 γαϊδουράκια, των οποίων το
γάλα αποτελεί τη βάση και το κυρίαρχο συστατικό για την παραγωγή προϊόντων όπως σαπούνι, λικέρ και αφρόλουτρο.
Σύμφωνα ωστόσο με τον επικεφαλή της φάρμας, Σλόμπονταν Σίμπιτς, από το γάλα των γαϊδάρων παράγεται και τυρί αλλά μόνο κατόπιν παραγγελίας.
Το κόστος είναι υψηλό καθώς για να παραχθεί 1 κιλό τυρί χρειάζονται 25 λίτρα γάλα γαϊδάρας.
Το τυρί από γάλα γαϊδάρας έχει ιδιαίτερη γεύση και δεν περιέχει συντηρητικά.
numbersland
0 Σχόλια