Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πιο φυσιολογικές οι Ευρωπαίες

"Μέχρι την ανακάλυψη της πενικιλίνης οι άνθρωποι πέθαιναν στα τριάντα και στα σαράντα τους χρόνια από απλές λοιμώξεις" λέει ο Δρ.Γιάννης Αναστασάτος, πλαστικός χειρουργός με έδρα το Λος Άντζελες.
"Σήμερα ζούμε πολύ "μακρύτερα" και αρκετά καλύτερα.
Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι θέλουμε να δείχνουμε νεότεροι από την ηλικία μας, να δείχνουμε τόσο νέοι όσο αισθανόμαστε"
Σύμφωνα με τον Δρα Αναστασάτο λοιπόν, μια μεγάλη ομάδα συνανθρώπων μας ζητεί να παρατείνει τη νεότητα, δεδομένου του ότι η εποχή μας την επιβραβεύει.
"Έχω ως και το παράδειγμα ιερέα που μου ζήτησε να του "απαλύνω" γραμμές στα μάτια για να είναι πιο αρεστός και πειστικός στο ποίμνιό του.
Προσωπικά δεν διαπιστώνω πανικό από τους ασθενείς μου για την επιμήκυνση της νεότητας. Καταγράφω ωστόσο ότι στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ο κόσμος είναι πιο φιλοσοφημένος και πιο εξοικειωμένος με το θέμα του γήρατος.
Μια σαραντάρα Ευρωπαία θα μου ζητήσει να δείχνει μια πιο φρέσκια σαραντάρα.
Εν αντιθέσει η σαραντάρα Αμερικανίδα, και ιδιαίτερα στο Λος Άντζελες - όπου η ομορφιά έχει μεγάλη αξία επειδή διέπεται από τους "νόμους" του Χόλιγουντ-, θα μου ζητήσει να δείχνει, το λιγότερο, τριαντάρα"
Ο ίδιος θεωρεί φυσικό και καθόλου ματαιόδοξο οι μεγαλύτεροι άνθρωποι να προβαίνουν σε ενέργειες ώστε να απαλύνουν την έλευση του γήρατος - αρκεί αυτό να μη γίνει εμμονή.
"Εξάλλου, αν κανείς δεν θέλει να βάλει νυστέρι, υπάρχουν οικονομικότερες και λιγότερο επεμβατικές μέθοδοι για να διορθώσουν ό τι πιστεύουν πως χρειάζεται, όπως το botox ή η χορήγηση υαλουρονικού οξέως.
Πρόκειται για δημοφιλέστατες μεθόδους, οι οποίες πολλές φορές δεν απαιτούν παρά μόνο λίγα λεπτά παραμονής στο χειρουργείο"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια