Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επίσκεψη στην έκθεση "ΜΕΛΕΔΩΝΗΣ"

Η Κυπριακή Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΜΕΛΕΔΩΝΗ» πραγματοποίησε έκθεση βιβλίου, ζωγραφικής και φωτογραφίας με στόχο να προβληθούν τόσο τα έργα των πασχόντων παιδιών, όσο και των οικογενειών τους.
Τα βιβλία που εκτέθηκαν έχουν γραφεί από
γονείς και αδέλφια παιδιών με νοητική υστέρηση, ενώ οι ζωγραφιές και οι φωτογραφίες είναι έργα των μικρών μελών.
Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Νομαρχίας Αθηνών, του Δήμου Αθηναίων και της «Τεχνόπολις».
Η «ΜΕΛΕΔΩΝΗ» ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό να φέρει κοντά τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες αποκλειστικά σε άτομα με νοητική υστέρηση, χωρίς άλλες αναπηρίες, προσφέροντας: επαγγελματική κατάρτιση, επαγγελματική αποκατάσταση δημιουργική διαχείριση ελεύθερου χρόνου, συμβουλευτική στήριξη ατόμων και οικογενειών, κοινωνικοποίηση, έκφραση και ψυχαγωγία, αθλητικές δραστηριότητες και αυτόνομη διαβίωση.
Μέλη της αποτελούν φορείς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.






Τα παιδιά της Διαδρομής ήταν εκεί.
Στις 2 Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε την 1η ελληνοκυπριακή έκθεση βιβλίου, ζωγραφικής και φωτογραφίας του φορέα "ΜΕΛΕΔΩΝΗ" που έγινε στην "Τεχνόπολη" του Δήμου Αθηναίων.
Εντυπωσιαστήκαμε από τα έργα των παιδιών με νοητική υστέρηση από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.
Τα περισσότερα έργα ζωγραφικής μας κέντρισαν το ενδιαφέρον τόσο από καλλιτεχνικής άποψης, όσο και από τη θεματολογία τους.
Γι αυτό άλλωστε και τα περισσότερα είχαν πουληθεί.
Οι φωτογραφίες από εκδρομές, εκπαιδευτικά προγράμματα, αθλητικούς αγώνες και άλλες εκδηλώσεις δείχνουν ότι το άτομο με νοητική υστέρηση μπορεί να μάθει και να συνεργάζεται όταν υπάρχει η σωστή υποστήριξη.
Επίσης υπήρχε και έκθεση βιβλίων, που έχουν γραφτεί από γονείς και αδέλφια των παιδιών με πλούσια θεματολογία και για όλες τις ηλικίες.
Εύχομαι να ξαναγίνει παρόμοια έκθεση στο μέλλον γιατί η Νοητική Υστέρηση δεν είναι αρρώστια.
Η Νοητική Υστέρηση είναι μια κατάσταση και το άτομο με νοητική υστέρηση το αποδεχόμαστε, και συνεργαζόμαστε μαζί του.
Νικόλας




ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια