Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μικρός «Δίας» ο Μιχάλης

Ο εννιάχρονος Μιχάλης ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος στην Αστυνομική Ακαδημία. Βραβεύτηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου.
Η επιθυμία του είναι να γίνει αστυνομικός, αλλά... χωρίς να διαβάζει.
Είχε όνειρο να κάνει περιπολία με μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ και η ευχή του πραγματοποιήθηκε.
Ηταν το τιμώμενο πρόσωπο στη γιορτή της Αστυνομίας, φορτίζοντας συγκινησιακά μια
υπό άλλες προϋποθέσεις τυπική εκδήλωση.
Ο εννιάχρονος Μιχάλης ήταν χθες ο επίσημος προσκεκλημένος στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα και βραβεύτηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου, όχι για την αγάπη του στις αστυνομικές μοτοσικλέτες, αλλά για τη δύναμή του να παλεύει ένα πρόβλημα βαρύ για το εύθραυστο, αλλά λεβέντικο κορμάκι του.
Ο μικρός Μιχάλης, ορφανός από πατέρα, πάσχει από σοβαρή ασθένεια, αλλά ούτε μια στιγμή δεν καταβλήθηκε και δεν ξέχασε τα όνειρα και τις επιθυμίες του.
Πριν από λίγες μέρες, όπως είπε χθες η μητέρα του, τελείωσε τις θεραπείες και για να ανταμείψουν το κουράγιο και τη δύναμή του, τον ρώτησαν τι θέλει. «Μια μηχανοκίνητη γουρούνα και μια περιπολία με την ομάδα ΔΙΑΣ», ήταν η απάντηση.
Και αυτήν την επιθυμία ανέλαβε και πραγματοποίησε με συνοπτικές διαδικασίες η οργάνωση «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος», στην οποία έστειλε επιστολή η μητέρα του Μιχαλάκη.
Την επόμενη κιόλας μέρα, ενώ ο μικρός βρισκόταν στα go cart της γειτονιάς του στο κέντρο της Αθήνας, δύο μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ έφτασαν εκεί, τον πήραν μαζί τους σε περιπολία και μάλιστα «έπιασε» και έναν «κλέφτη» (που δεν ήταν άλλος από συνεργάτη της οργάνωσης), κερδίζοντας έτσι ως «παράσημο ανδραγαθίας» το σήμα της Αστυνομίας.
Η μεγαλύτερη χαρά όμως τον περίμενε χθες, στον εορτασμό του προστάτη της Αστυνομίας, Αγίου Αρτεμίου, όταν παρέλαβε από τον υπουργό και τον αρχηγό, σε ένδειξη τιμής, ένα κράνος της ομάδας ΔΙΑΣ και ένα αστυνομικό ελικόπτερο-παιχνίδι.
«Θέλω να γίνω αστυνομικός για να πιάνω κλέφτες», ήταν τα μόνα λόγια του μικρού «κομάντο». Και με μια χιουμοριστική διάθεση, ακούγοντας μια έκρηξη κατά τη διάρκεια επιδείξεων της ΕΚΑΜ, έδωσε... εντολή στη μητέρα του: «Μαμά, θα μου πάρεις πέντε κουτιά ωτασπίδες για ώρα ανάγκης...». Η μητέρα του, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά της, συμπλήρωσε: «Θέλει να γίνει αστυνομικός, αλλά χωρίς να διαβάζει, γιατί λατρεύει τη δράση, αλλά δεν του αρέσουν τα γράμματα».
Οπως δήλωσε στο «Εθνος» η υπεύθυνη επικοινωνίας του «Κάνε-Μια-Ευχή», Μαρία Κόλλια, αποστολή της οργάνωσης είναι να πραγματοποιεί τις επιθυμίες παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας και η ανταπόκριση της Αστυνομίας στην περίπτωση του εννιάχρονου Μιχάλη ήταν άμεση.
Αμυγδαλέζα
Η γιορτή της Αστυνομίας
Στο πνεύμα των ημερών της λιτότητας, χωρίς πολυτέλειες αλλά με επιδείξεις «δύναμης» από επίλεκτους μοτοσικλετιστές του Σώματος και της ΕΚΑΜ, πραγματοποιήθηκε χθες η γιορτή της Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του αρχηγού Λευτέρη Οικονόμου στο μεταναστευτικό, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα δέχεται το 80% με 90% της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα δεκαπέντε χιλιάδες αστυνομικοί, να ασχολούνται καθημερινά μόνο με το θέμα αυτό...».
Εμμεση (αλλά αόριστη) υπόσχεση έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ότι μόλις περάσει η κρίση θα βελτιωθούν τα οικονομικά των αστυνομικών, των οποίων εξήρε την προσφορά και τους κάλεσε να συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, σεβόμενοι πάντα το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ
e-go

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια