Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καζάν ντιμπί

.
Τούρκικη Συνταγή : Καζάν ντιμπί
Διάρκεια: περίπου 1 ώρα
Αγαπημένο γλυκό της πόλης, που μπορούμε όλοι να φτιάξουμε στο σπίτι μας.
Μια μοναδική συνταγή που θα την αγαπήσετε όλοι οι φίλοι και θα την φτιάχνεται στα τραπέζια σας.
Συστατικά συνταγής :
1/2 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
125 γρ. ρυζάλευρο
2 βανίλιες
20 γρ. αλεύρι
40 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο αγελάδας
Οδηγίες συνταγής
Σε μιααντικολλητική κατσαρόλα βράζουμε το ½ λίτρο γάλα.
Προσθέτουμε τα 250 γρ. ζάχαρη.
Στο υπόλοιπο κρύο γάλα ανακατεύουμε το ρυζάλευρο και το προσθέτουμε στο ζεστό.
Ανακατεύοντας συνέχεια βράζουμε για 15 λεπτά.
Λίγο πριν το πάρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τις βανίλιες.
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μείγμα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 240ο C ακουμπάμε το ταψί στον πάτο και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαυρίσουν τα τοιχώματα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μαυρίσει και το κάτω μέρος.
Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και το βάζουμε για 5 λεπτά μέσα σ' ένα άλλο μεγαλύτερο που έχουμε βάλει κρύο νερό..
Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και το σερβίρουμε με την κάτω μεριά από πάνω.
Δηλαδή να έχουμε καμένη ζάχαρη στην επάνω πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια