Λώλη (γλυκιά κολοκυθόπιτα από τη Σίφνο)
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα κίτρνη ψιλοκομμένη
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμό από δυο πορτοκάλια
- Μπόλικη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
- ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε να γίνει ένα πηχτό μίγμα.
- Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα μεγάλο ταψί.
- Ρίχνουμε μέσα το χυλό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
0 Σχόλια