.
Σαρδέλες παστές ΛέσβουΟι καλές παπαλίνες, όπως λέγονται στη Λέσβο, ψαρεύονται στον κόλπο της Καλλονής.
Επειδή, όμως σύμφωνα με τους διατροφολόγους, είναι πλούσιες σε Ω3, ωφέλιμες για την καρδιά και μια από τις τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση, αξίζει να τις απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο, παστές, σύμφωνα με την συνταγή του νησιού.
Σαρδέλες παστές σε λάδι:
Βάζουμε στο κόσκινο 1 στρώση καλή αλάτι, μετά τις σαρδέλες, ψεκάζουμε νερό εναλλάξ με το αλάτι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι σαρδέλες.
Σκεπάζουμε στο τέλος καλά με αλάτι, βάζουμε 1 πιάτο και το βάρος από πάνω.
Το διατηρούμε στο ψυγείο για ή 1-2 μέρες, ανάλογα με το πώς θέλουμε τις σαρδέλες.
Όταν παστωθούν, κόβουμε το κεφάλι και βγάζουμε τα εντόσθια και την πέτσα με τη μύτη ενός μαχαιριού ξεκινώντας από την ουρά για να βγει πιο γρήγορα και τις βάζουμε στο ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε προσθέτουμε διάφορα μυρωδικά (π.χ πιπερίτσα καυτερή).
0 Σχόλια