Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μην κάνετε τα στραβά...δόντια


Η ορθοδοντική θεραπεία δίνει τη δυνατότητα απόκτησης ενός όμορφου και υγιούς χαμόγελου.
Παρότι όμως, η βελτίωση της εμφάνισης ενός ατόμου αποτελεί έναν από τους στόχους της ορθοδοντικής, το βασικό μέλημα είναι η καλή στοματική υγιεινή.
Τα "στραβά" δόντια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πιάσουν τερηδόνα, επειδή παραμένουν σε αυτά πιο εύκολα υπολείμματα τροφών, ενώ είναι πιο δύσκολο να τα βουρτσίσουμε .
Η ορθοδοντική θεραπεία φροντίζει επίσης να κατανέμονται οι μασητικές δυνάμεις στο στόμα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνονται τα δόντια, τα ούλα και το οστό που στηρίζει τα δόντια.
Αν δεν γίνει αυτός ο καταμερισμός των δυνάμεων, αυξάνεται η πιθανότητα περιοδοντικού προβλήματος στο μέλλον.
Επιπλέον μερικά ορθοδοντικά προβλήματα επιβαρύνουν την κροταφογναθική άρθρωση, με αποτέλεσμα πόνο στην περιοχή και επίμονους πονοκεφάλους.

* Τα "σιδεράκια"
Υπάρχουν τα κινητά μηχανήματα γνωστά ως "μασελάκια" τα οποία έχουν στόχο να διορθώσουν περιορισμένα προβλήματα.
Υπάρχουν και τα ακίνητα μηχανήματα γνωστά ως "σιδεράκια" τα οποία έχουν την ικανότητα να τοποθετήσουν το κάθε δόντι στη σωστή θέση στο στόμα και να διορθώσουν και τη σύγκλειση του παιδιού.
Τα σιδεράκια μπορεί να είναι μεταλλικά ή κεραμικά.
Τα κεραμικά υπερτερούν των μεταλλικών στο θέμα της αισθητικής και γι αυτό προτιμούνται.
Είδει ιδιαίτερα σημαντικό να τοποθετούνται με σωστό τρόπο στα δόντια του παιδιού, προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο μικρότερο δυνατόν χρόνο.
Πριν τοποθετηθούν τα σιδεράκια, χρειάζονται 3 - 4 επισκέψεις τον πρώτο μήνα, ενώ στη συνέχεια οι επισκέψεις γίνονται κάθε 4 -5 εβδομάδες.
Ο χρόνος που απαιτείται για θεραπεία εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, την ηλικία, την ανταπόκριση των δοντιών και γνάθων στη θεραπεία και τη συνεργασία του ασθενούς.
Ωστόσο μια πλήρης θεραπεία, που αφορά διόρθωση αισθητικού και λειτουργικού προβλήματος, διαρκεί 18 - 24 μήνες.
Η επιτυχία μιας ορθοδοντικής θεραπείας δεν εξαρτάται μόνο από τον ορθοδοντικό, αλλά και από το ίδιο το παιδί.
Στις υποχρεώσεις του είναι να προσέχει τον τρόπο και τις τροφές που τρώει, προκειμένου να μην ξεκολλάνε τα σιδεράκια.
Η σωστή στοματική υγιεινή - δηλαδή το σωστό και τακτικό βούρτσισμα - είναι μεγάλης σημασίας κατά τη διάρκεια της ορθοδοντική θεραπείας.
In vitro

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια