Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βάσω Γουλιελμάκη

«Σε ένα διαζύγιο δεν μπορείς να τραβήξεις μια γραμμή και να τα διαγράψεις όλα»
Λίγο πριν ξεκινήσουν οι παραστάσεις του έργου Μάνα, μητέρα, μαμά, του Γιώργου Διαλεγμένου, που συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο Βεάκη, η Βάσω Γουλιελμάκη φωτογραφίζεται με την κόρη της Μαρίλια και
προετοιμάζεται για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.
«Είναι υπέροχο να συνερ­γάζεσαι με ανθρώπους που έχουν την ίδια φι­λοσοφία στη δουλειά με εσένα και η αλήθεια είναι πως με όλουσ τους ηθοποιούς, τόσο με την Ντίνα Κώνστα όσο και με την Ελισάβετ Μουτάφη, τον Γιώργο Νινιό και τον Πάνο Σκου­ρολιάκο, βλέπουμε τα πράγματα με την ίδια ματιά και είμαι πολύ χαρούμενη που παίζουμε πάλι μαζί» μου λέει, εξηγώντας μου ότι με την ίδια ομάδα σχεδιάζουν μετά τα Χριστούγεννα να κάνουν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Όταν αποφασίσατε να χωρίσετε με τον Σωκράτη κλείστηκες στον εαυτό σου ή το αντιμετώπισες ψύχραιμα;
Δεν είχα την πολυτέλεια να κλειστώ στον εαυτό μου όταν πήραμε με τον Σωκράτη την απόφαση να χωρίσουμε, γιατί έχω το παιδί και έπρεπε ακό­μα και όταν ήμουν στενοχωρημένη να χαμογε­λάω. Προσπάθησα πολύ και προσπαθώ ακόμα να βρω τις ισορροπίες μου. Σε ένα διαζύγιο δεν μπορείς να τραβήξεις μια γραμμή και να τα δια­γράψεις όλα, πόσω μάλλον όταν ήσουν με έναν άνθρωπο που έχετε μοιραστεί τόσα πράγματα και έχετε κάνει οικογένεια. Σίγουρα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, αλλά όταν έρχεται στο μυαλό μου κάτι άσχημο προσπαθώ να παίρνω δύναμη από τη φατσούλα που έχω δίπλα μου. (Χαμογελάει.)

Ήταν κοινή σας απόφαση να χωρίσετε;
Ναι. Η απόφαση ήταν κοινή. Το πιο δύσκολο όμως δεν ήταν η απόφαση, όσο αυτό που ακο­λουθεί γιατί υπάρχουν μια σειρά από γραφειο­κρατικά θέματα που πρέπει να λυθούν. Είναι αρ­κετά επώδυνο να μένεις μαζί με τον άλλον, γιατί εμείς για ένα μεγάλο διάστημα μέναμε μαζί και να πρέπει να ξεκαθαρίσεις τα αισθήματά σου, να χωρίσεις τα πράγματά σου, για να τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του.

Σε στενοχωρεί που ο Σωκράτης έκανε μια καινούρια σχέση;
Όχι. Χαίρομαι που έκανε μια καινούρια αρχή και θέλω να είναι ευτυχισμένος. Και αυτό δεν το λέω για να το πω, αλλά το εννοώ πραγματικά. Γιατί αν είναι καλά ο ίδιος, θα είναι καλός και με το παιδί μας.

Ούτε θα σε ενοχλούσε αν αποφάσιζε να ξαναπαντρευτεί;
Θέλω πολύ να ξαναφτιάξει τη ζωή του και ούτε ζηλεύω ούτε τίποτα. Μάλιστα κάποια στιγμή η Μαρίλια με ρώτησε: «Μαμά, πώς θα είναι αν κά­νει άλλο παιδάκι ο μπαμπάς;» και της απάντησα: «Θα είσαι ευτυχισμένη τότε, γιατί θα έχεις αδελ­φάκι και δύο μαμάδες».
στο ΟΚ
Αλαφούζος- Κωνσταντινίδη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια