Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νικ Γκάτσιος, στα βήματα του Παπανικολάου!


Νέο τεστ για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Με νέες διαγνωστικές μεθόδους ενισχύεται η ιατρική φαρέτρα κατά του καρκίνου, ενώ ακόμα και εκπαιδευμένοι σκύλοι επιστρατεύονται σε ρόλο... μικροβιολόγου καθώς οσμίζονται τους κακοήθεις όγκους στον προστάτη, συμβάλλοντας στην έγκαιρη διάγνωσή τους.
Σε ότι αφορά τις κλασικές διαγνωστικές τεχνικές, οι υπάρχουσες μέθοδοι θα ενισχυθούν με ένα νέο κλινικό τεστ για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και στην ανάπτυξή του πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο Έλληνας ομογενής από την Αυστραλία Νίκ Γκάτσιος, διευθύνων σύμβουλος της παρασκευάστριας εταιρίας.
Πρόκειται για ένα νέο αιματολογικό τεστ που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Βασιλικό Νοσοκομείο Γυναικών της Μελβούρνης και το νοσοκομείο Μάτερ του Κουίνσλαντ.
Με τη βοήθειά του οι ειδικοί ευελπιστούν ότι θα διαγιγνώσκονται εγκαίρως μορφές καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας που στο παρελθόν βρίσκονταν πολύ αργά οπότε θα αυξηθούν τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών.
Σκύλοι μυρίζουν τις κακοήθειεςΚι αν για τις γυναίκες η ελπίδα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έρχεται από ένα προηγμένο ερευνητικό εργαστήριο, στους άνδρες το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι βελγικοί ποιμενικοί σκύλοι της ράτσας "μαλινουά" που οσμίζονται τους κακοήθεις όγκους από τη μυρωδιά των ούρων των ασθενών.
Τους "σκύλους - μικροβιολόγους" παρουσίασαν ερευνητές του νοσοκομείου Τενόν του Παρισιού την ώρα που μια σουηδική μελέτη αφήνει ακόμα περισσότερα περιθώρια αισιοδοξίας καθώς αποκαλύπτει ότι ο καρκίνος του προστάτη σκοτώνει λιγότερο από 3% των πασχόντων.
Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ.
Η υψηλή κατανάλωση καφέ - τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα για την ακρίβεια - αναδεικνύεται σε "όπλο" για την πρόληψη του καρκίνου του στόματος, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα.
Για τη συγκεκριμένη κακοήθεια ενοχοποιούνται το κάπνισμα και η κατάχρηση αλκοόλ.
Royal Women Hospital, Karolinska Institute, University of Utah

Nick Gatsios
Managing Director & Executive Director


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια