Ο γλυκός πειρασμός του καλοκαιριού μπορεί να σας "βγει ξινός" αν δεν τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και ψύξης του.
Γι αυτό, το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών συμβουλεύει:
Τα τυποποιημένα παγωτά, που πωλούνται σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ, πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικούς καταψύκτες, οι οποίοι δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο ούτε να είναι υπερβολικά γεμάτοι ή να περιέχουν άλλα προϊόντα εκτός από τα παγωτά.
Δεν αγοράζετε τυποποιημένα παγωτά όταν:
* δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα,
* το χαρτί της συσκευασίας είναι υγρο΄ή κολλημένο επάνω στο παγωτό,
* τα συσκευασμένα σε κύπελλα παρουσιάζουν υπερχείλιση στο καπάκι,
* εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται σε μικρά κομμάτι ή περιέχουν μικρούς κρυστάλλους ή έχουν σχήμα παραμορφωμένο .
Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό κάποια στιγμή αποψύχθηκε και καταψύχθηκε ξανά.
Τα χύμα παγωτά πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικές βιτρίνες καθαρές (χωρίς υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος στα τοιχώματά τους) και σε θερμοκρασία κάτω από -10 βαθμούς.
Επίσης πρέπει να είναι τοποθετημένες σε απόσταση ενός μέτρου από την είσοδο του καταστήματος ώστε να αποφεύγονται σκόνη και καυσαέρια.
Τέλος, το ιδανικό κουτάλι σερβιρίσματος σε διαφανές δοχείο με νερό συνεχούς ροής ή νερό που αλλάζετε κάθε ώρα, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία βακτηρίων.
popular medicine
Γι αυτό, το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών συμβουλεύει:
Τα τυποποιημένα παγωτά, που πωλούνται σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ, πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικούς καταψύκτες, οι οποίοι δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο ούτε να είναι υπερβολικά γεμάτοι ή να περιέχουν άλλα προϊόντα εκτός από τα παγωτά.
Δεν αγοράζετε τυποποιημένα παγωτά όταν:
* δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα,
* το χαρτί της συσκευασίας είναι υγρο΄ή κολλημένο επάνω στο παγωτό,
* τα συσκευασμένα σε κύπελλα παρουσιάζουν υπερχείλιση στο καπάκι,
* εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται σε μικρά κομμάτι ή περιέχουν μικρούς κρυστάλλους ή έχουν σχήμα παραμορφωμένο .
Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό κάποια στιγμή αποψύχθηκε και καταψύχθηκε ξανά.
Τα χύμα παγωτά πρέπει να φυλάσσονται σε ειδικές βιτρίνες καθαρές (χωρίς υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος στα τοιχώματά τους) και σε θερμοκρασία κάτω από -10 βαθμούς.
Επίσης πρέπει να είναι τοποθετημένες σε απόσταση ενός μέτρου από την είσοδο του καταστήματος ώστε να αποφεύγονται σκόνη και καυσαέρια.
Τέλος, το ιδανικό κουτάλι σερβιρίσματος σε διαφανές δοχείο με νερό συνεχούς ροής ή νερό που αλλάζετε κάθε ώρα, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία βακτηρίων.
popular medicine
0 Σχόλια