.
Το μπάτουδο το παραδοσιακό γεμιστό κατσικάκι της Κωμιακής ΝάξουΥλικά:
1 κατσικάκι 8-10 κιλά
1 κιλό ρύζι
1 κιλό σέσκουλα
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
μισό ματσάκι άνηθο
μισό ματσάκι σέλινο
λίγο δυόσμο χλωρό
2 κρεμμύδια ξερά
Αλάτι πιπέρι λάδι λεμόνι
Όλα τα χορταρικά ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 και 1/2 φλιτζάνι λάδι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καβουρδίζουμε.
Προσθέτουμε όλα τα χορταρικά σιγά σιγά, βάζουμε λίγο νερό και τα ανακατεύουμε 5 με 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λίγο νερό και το ανακατεύουμε περίπου στα 5 λεπτά και στο τέλος βάζουμε λίγο λεμόνι.
Ετοιμάζουμε το κατσικάκι (αλατοπιπερωμένο) και προσθέτουμε τη γέμιση στην κοιλιά του κατσικιού.
Επίσης προσθέτουμε λίγο νερό και το ανακατεύουμε να πάει παντού και έπειτα το ράβομαι με γερή κλωστή γερά.
Το βάζουμε στο ταψί με πατάτες γύρω γύρω.
Το ψήνουμε για 3 ώρες ή και περισσότερο στους 180 με 200 βαθμούς.
0 Σχόλια