Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γυναικοπάζαρο με θύματα Βουλγάρες για εικονικούς γάμους

Άγρια κυκλώματα
Σύγχρονο γυναικοπάζαρο με Βουλγάρες στήνουν αλλοδαποί σε συνεννόηση με Κύπριους, υποσχόμενοι στις νεαρές κοπέλες μεγάλα ποσά αν τελέσουν γάμο στην Κύπρο. Τελικά οι γυναίκες αυτές κλείνονται σε διαμερίσματα από τα οποία γίνεται «παρέλαση» υποψηφίων γαμπρών από τρίτες χώρες, ενώ αν αρνηθούν να τελέσουν εικονικό γάμο, τις οδηγούν στην πορνεία.
Οι αναφορές αυτές έγιναν προχθές κατά την επίσκεψη των μελών της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής στο
καταφύγιο εμπορίας προσώπων, ενώ αρκετές υποθέσεις έχει διερευνήσει και η Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», όλα αρχίζουν στη Βουλγαρία όπου επιτήδειοι πλησιάζουν κοπέλες 18-20 ετών και τους υπόσχονται 5 χιλιάδες ευρώ, αν έρθουν στην Κύπρο, τελέσουν γάμο με αλλοδαπό - κυρίως από το Πακιστάν ή τη Σρι Λάνκα- και ότι μετά μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.
Λόγω της φτώχειας που αντιμετωπίζουν, αρκετές κοπέλες αποδέχονται δίχως να γνωρίζουν πού μπλέκουν. Όταν φτάνουν στην Κύπρο, κλείνονται σε διαμερίσματα και είτε μεταφέρονται σε χώρους όπου βρίσκονται οι υποψήφιοι γαμπροί, είτε οι τελευταίοι παρελαύνουν από τα διαμερίσματα όπου διαμένουν οι κοπέλες. Στόχος των αλλοδαπών είναι η εξασφάλιση άδειας παραμονής στην Κύπρο αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αφού η τέλεση γάμου με Ευρωπαίο πολίτη, τους εξασφαλίζει άμεσα πρόσβαση στις 27 χώρες μέλη.
Όπως αναφέρθηκε στον «Φ», αν μια κοπέλα αρνηθεί, τότε την κλειδώνουν στο διαμέρισμα και της λένε ότι χρωστά 1.200 ευρώ για τα έξοδα παραμονής της και την σπρώχνουν στην πορνεία για να πληρώσει το χρέος.
filoksenos
papatzideς

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια