Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

«Πλαστική» βαρκάδα στα κανάλια της Βενετίας

«Απόβαση» στη Βενετία επιχειρούν να κάνουν εκατοντάδες «πλαστικές» γόνδολες, μόνο στην ιδέα των οποίων οι υπερασπιστές της παράδοσης διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους.
Προϊόντα ενός ναυπηγείου στο Μπρίντιζι (συγκεκριμένα του Giuseppe Gioia’s Cantieri Navali), οι εν λόγω βάρκες από φάιμπεργκλας παρουσιάζονται ως εναλλακτική λύση στα ξύλινα πρότυπά τους καθώς είναι ανθεκτικότερες, περισσότερο εύκολες στη συντήρηση και φθηνότερες από αυτά (ενδεικτικά, μια παραδοσιακή ξύλινη γόνδολα κοστίζει περίπου 25.000 ευρώ).
«Είμαι σίγουρος πως ολόκληρος ο κόσμος θα συμφωνούσε ότι η ιδέα της πλαστικής γόνδολας είναι αδιανόητη, σκανδαλώδης και παράλογη, η Βενετία δεν είναι πάρκο αναψυχής», δήλωσε «ετοιμοπόλεμος» στην εφημερίδα Nuova Venezia ο Άλντο Ρεάτο, ο επικεφαλής των Βενετσιάνων γονδολιέρηδων οι οποίοι δεν θέλουν να δουν την ιστορική πόλη τους να μετατρέπεται σε ένα θεματικό πάρκο κακέκτυπο του εαυτού της.
Σημειωτέων πως βάσει παράδοσης, οι γόνδολες, αυτό το πλωτό σύμβολο της Βενετίας, οφείλουν να είναι ξύλινες και να έχουν μαύρο χρώμα εξωτερικά. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια