Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αστεροσκοπείο της NASA

Λιγότερο από 30 χιλιόμετρα από την περιοχή του Ορλιάκα βρίσκεται ένα μέρος που θεωρείται από τα λιγότερα φωτορυπασμένα μέρη της ανατολικής Ευρώπης.
Η συγκεκριμένη τοποθεσία έχει επιλεγεί ως το καταλληλότερο μέρος για την κατασκευή ενός αστεροσκοπείου.
Η ιδέα οφείλεται στον καθηγητή του Ειδικού Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και επιστημονικό σύμβουλο της ΝΑΣΑ , Αθανάσιο Οικονόμου.
Το εγχείρημα προβλέπει την κατασκευή τριών τηλεσκοπίων.
Το πρώτο θα εξυπηρετεί ερευνητικούς σκοπούς, το δεύτερο εκπαιδευτικούς και το τρίτο θα δίνει τη δυνατότητα να γίνονται μετρήσεις από ερασιτέχνες.
Οι ερασιτέχνες:

"Μου κάνει εντύπωση ο μεγάλος αριθμός των ερασιτεχνών αστρονόμων στην Ελλάδα, το όλο εγχείρημα αρχικά είχε αποφασισθεί να έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με στόχο να κάνουμε τους νέους να αγαπήσουν τη συγκεκριμένη επιστήμη και να γίνουν μελλοντικά και οι ίδιοι επιστήμονες. Στην πορεία , όμως, αυτό άλλαξε. Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε το ενδιαφέρον των επιστημόνων και έτσι καταλήξαμε το αστεροσκοπείο να εξυπηρετεί και επιστημονικούς σκοπούς, με επίβλεψη από το Τμήμα Αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης" λέει ο κ. Αθανάσιος Οικονόμου.
Το κόστος του αστεροσκοπείου θα ανέλθει σε 1.5 εκατ. ευρώ, ενώ οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος.
Realnews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια