Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού κορίτσια και αγόρια σε 140 πόλεις της Ελλάδας μέσα από ένα δομημένο παιδαγωγικό πρόγραμμα μοιράζονται τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει ο Οδηγισμός σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες τα παιδιά και οι νέοι που γίνονται μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ανακαλύπτουν την.....
αξία της κοινωνικής προσφοράς, αξιοποιούν τις δεξιότητες τους, μαθαίνουν να είναι υπεύθυνοι και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, δημιουργούν ισχυρές φιλίες, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, βελτιώνουν το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους.
Σε όλο τον κόσμο 10.000.000 παιδιά και νέοι είναι μέλη του Οδηγισμού. Στην Ελλάδα οι γονείς 20.000 κοριτσιών και αγοριών εμπιστεύονται τα
παιδιά τους στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, που μέσα από τις αξίες που πρεσβεύει, συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.
Η 22α Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Σκέψης για όλους του Οδηγούς και τους Προσκόπους του κόσμου, μέρα που γιορτάζουν όλοι οι Οδηγοί και οι Πρόσκοποι της Υφηλίου.
Η 22α είναι η ημερομηνία των γενεθλίων δύο πολύ σημαντικών ανθρώπων του προηγούμενου αιώνα. Του Αρχιπροσκόπου Λόρδου Robert Baden Powell και της Αρχιοδηγού Olive Baden Powell.
Είναι ένας συμβολικός εορτασμός, που η ελεύθερη σκέψη όλων ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο, ξεπερνά φραγμούς και σύνορα, αναλογίζεται την έκταση της Οδηγικής και Προσκοπικής Κίνησης και χαιρετά και αγκαλιάζει με ανθρωπιά τον αδελφό Πρόσκοπο και Οδηγό μιας άλλης χώρας, μιας άλλης θρησκείας, μιας άλλης φυλής, οι οποίοι υποσχέθηκαν να κάνουν τρόπο ζωής την προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο.
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια