Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λόλα, να ένα μήλο. ΄Εκθεση παλαιών σχολικών βιβλίων.

Μια έκθεση που θα φέρει γλυκές αναμνήσεις στους μεγαλύτερους φιλοξενεί το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 14 Μαρτίου.
Το Μορφωτικό Ίδρυμα σε συνεργασία με είκοσι περίπου φορείς και συλλέκτες από όλη την χώρα, διοργανώνει στο Μέγαρο Ευνάρδου (Αγ.Κωνσταντίνου 20, δίπλα στο Εθνικό Θέατρο) την έκθεση
"Λογοτέχνες και καλλιτέχνες στα αναγνωστικά 1860 1960)
Η έκθεση αποτελείται από εγχειρίδια, μακέτες, χειρόγραφα, προσχέδια και άλλα αντικείμενα των καλλιτεχνών που με τη φαντασία τους συνέβαλαν στη μορφή και τις εικόνες των αναγνωστικών σχολικών βιβλίων.
Στις προθήκες του Μεγάρου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά
έργα 25 λογοτεχνών που στόλισαν τα σχολικά εγχειρίδια.
Όπως εκείνα του Κώστα Μαλέα για το πασίγνωστο "Αλφαβητάρι με τον ήλιο" του Ζαχαρία Παπαντωνίου για τα "Ψιλά βουνά" του Γιάννη Κεφαλληνού για τα "Τα παιδάκια" και του Κώστα Γραμματόπουλου για το "Αλφαβητάριο".
Μαζί με αυτά θα εκτίθενται και βιβλία που έγραψαν σπουδαίοι λογοτέχνες όπως ο Γεώργιος Δροσίνης και ο Στρατής Μυριβήλης και εικονογράφησαν ονομαστοί καλλιτέχνες όπως οι Ι.Πλατύς,, Γ.Στέρης, Π.Βυζάντιος, Σπ.Βασιλείου κ.α.
Η μοναδική συλλογή συμπληρώνεται από έργα που φέρουν τις υπογραφές συγγραφέων που η ενασχόλησή τους με το σχολικό βιβλίο δεν είναι ευρέως διαδεδομένη όπως ο Φώτης Κόντογλου, ο Φωκίων Δημητριάδης, η Ελένη Ουράνη, η Μυρτιώτισσα κ.α..
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας.
Πληροφορίες :210 32 34 267 , 210 52 23 101 ΕΤ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια