Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένας μεγάλος αρχαιολόγος στην Ηλιούπολη

Ο παγκόσμιος κύρους αρχαιολόγος Βίκτωρας Σαρηγιαννίδης τιμήθηκε από τον Δήμο Ηλιούπολης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο. Οι τίτλοι και οι διακρίσεις του κ. Σαρηγιαννίδη είναι πολλές, με μεγαλύτερες επιτυχίες του, την ανακάλυψη του αιώνα, της Νεκρόπολης Τιλιά Τεπέ, τις έρευνες στην έρημο Καρά-Κουμ και τη σύνδεση της με τον Κρητο-Μυκηναϊκό πολιτισμό.
Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Κοινωνικών Υπηρεσιών παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ.Σαρηγιαννίδη για την τεράστια προσφορά του και ανέφερε:
"Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε έναν παγκοσμίου κύρους επιστήμονα, που με την πολύχρονη ανασκαφική δραστηριότητα συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη των στοιχείων του Ελληνικού πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και στην ανακάλυψη των ελληνικών ριζών του πολιτισμού της Κεντρικής Ασίας. Η δράση του είναι ουσιαστικά ο θεμέλιος λίθος, μιας πορείας διαλεκτής, φωτεινής και ουσιαστικής. Η τεκμηρίωση της ελληνικότητας των ριζών του πολιτισμού της κεντρικής Ασίας είναι το σημαντικότερο επίτευγμά του Νέα της Ηλιούπολης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια