Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αφρικανικής καταγωγής η Κλεοπάτρα σύμφωνα με το BBC

Η βασίλισσα Κλεοπάτρα είχε αφρικανική καταγωγή, υποστηρίζει ντοκιμαντέρ του BBC | in.gr
Η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα Z’, είχε αφρικανική καταγωγή, υποστηρίζει ντοκιμαντέρ του BBC. Η Κλεοπάτρα θεωρείται ότι ανήκε στην μακεδονικής καταγωγής δυναστεία των Πτολεμαίων.
Η Κλεοπάτρα, που γεννήθηκε το 69 π.Χ. ανήκε στην μακεδονική δυναστεία των Λαγιδών, που προήλθε από τον στρατηγό Πτολεμαίο, ο οποίος, κατά το μοίρασμα της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έγινε βασιλιάς της Αιγύπτου, όπου αναπτύχθηκε ο ελληνιστικός πολιτισμός.
Η βασίλισσα που άσκησε την εξουσία στην Αίγυπτο από το 51 έως το 30 π.Χ., θεωρείται ότι είχε μακεδονική καταγωγή.
Ωστόσο, ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Κλεοπάτρα: πορτρέτο μιας δολοφόνου», που θα μεταδοθεί στις 23 Μαρτίου, υποστηρίζει ότι οι αναλύσεις απέδειξαν ότι τα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν σε έναν τάφο την Τουρκία ήταν αυτά μιας αδελφής της Κλεοπάτρας, της πριγκίπισσας Αρσινόης IV, που δολοφονήθηκε με διαταγή της βασίλισσας της Αιγύπτου.

Μια μελέτη του κρανίου της έδειξε ότι η Αρσινόη είχε αφρικανικά χαρακτηριστικά, γεγονός που σημαίνει ότι και η Κλεοπάτρα επίσης είχε αφρικανική καταγωγή, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ.

«Το γεγονός ότι η Αρσινόη είχε Αφρικανή μητέρα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ρίχνει νέο φως στην οικογένεια της Κλεοπάτρας », δηλώνει ο Χίλκε Θούερ, της αυστριακής Ακαδημίας επιστημών, επικεφαλής των ερευνητών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια