Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Walt Disney ευαισθητοποιείται.


Η Walt Disney αποφάσισε να υιοθετήσει ένα πιο οικολογικό πρόσωπο. Μία από τις κινήσεις της προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επένδυση 7 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέδια προστασίας και συντήρηση δασικών περιοχών στον Αμαζόνιο, το Κονγκό και τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της
προσπάθειας μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου τους άνθρακα.
Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με φορείς περιβαλλοντικής προστασίας και έχει στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης  των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών και την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας.
Η απόφαση της Walt Disney ελήφθη σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς ασκούνται έντονες πιέσεις στις ΗΠΑ για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου με αφορμή τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.
Λίγους μήνες νωρίτερα η Walt Disney είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που οφείλονται σε δραστηριότητες της, μέχρι το 2012. Επιπλέον είχε εξαγγείλει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια με απώτερο στόχο τις μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις επιχειρήσεις της.
Εκτός από μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης αποφάσισε να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου για τις οποίες ευθύνεται, χρηματοδοτώντας προγράμματα συντήρησης και προστασίας της φύσης.
Bionews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια