Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ονειρούπολη της Δράμας

Στο κέντρο της Δράμας ο κατάφυτος δημοτικός κήπος και η πλατεία Ελευθερίας μεταμορφώνονται στο μαγικό χωρίο του Άι Βασίλη.
Χαριτωμένα ξύλινα σπιτάκια, διάσπαρτα μέσα στο πάρκο, φιλοξενούν δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες στο "Ταχυδρομείο" της Ονειρούπολης τα πιτσιρίκια γράφουν γράμματα στον Άι Βασίλη, στο "Εργαστήρι του Άι Βασίλη", με μπογιές, χρώματα και αυτοκόλλητα δημιουργούν επιτραπέζια παιχνίδια, και στο "Σπίτι του Αρκτούρου" εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης βοηθούν τους μικρούς τους φίλους να φτιάξουν αρκουδάκια από πηλό. Στο "Ατελιέ των Ξωτικών" ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδιών, οι βοηθοί του Άι Βασίλη ζωγραφίζουν τα πρόσωπα των παιδιών και τα μετατρέπουν σε μικρά ξωτικά. Στο δε "Σπίτι του Άι Βασίλη" τους δίνεται η ευκαιρία να συναντήσουν τον αγαπημένο Άγιο αυτοπροσώπως.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα σπιτάκια - δραστηριότητες που μπορούν να επισκεφθούν οι μικροί φίλοι της παραμυθένιας πολιτείας μαζί με το καρουζέλ, το τρενάκι και τα πολλά ακόμα παιχνίδια. Παραδοσιακές πίτες και πιροσκί από τις γυναίκες της περιοχής, τοπικά λουκάνικα και φθηνό χύμα κρασί συμπληρώνουν το σκηνικό και μικροί - μεγάλοι ζουν μια εορταστική κατάσταση, εφάμιλλη αντίστοιχων ευρωπαϊκών.
ΔΡΑΜΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ
Με τόσο πολλές δραστηριότητες την περίοδο των Χριστουγέννων τα τελευταία χρόνια η ακριτική Δράμα έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χειμερινούς προορισμούς.
Όμως, αυτό που περισσότερο από όλα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη της πόλης και του νομού είναι το φυσικό κάλλος της περιοχής. Είναι ίσως η μοναδική πόλη της Ελλάδας που έχει την τύχη να διατηρεί ένα τόσο όμορφο και περιποιημένο φυσικό πάρκο, όπως αυτό της Αγίας Βαρβάρας. Μόνο σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μπορεί κανείς να συναντήσει πάρκα τέτοιας έκτασης στην καρδιά της πόλης. Μεγάλες δενδροστοιχίες, όμορφες λιμνούλες και ρυάκια - απόρροια των φυσικών πηγών της Αγίας Βαρβάρα, παλιά καπνομάγαζα, γραφικές ταβερνούλες και στην άκρη το χαριτωμένο εκκλησάκι της αγίας, που είναι και η πολιούχος της πόλης, συνθέτουν ένα τέλειο σκηνικό και δίνουν την ευκαιρία για χαλαρωτικές βόλτες.
Το ίδιο προικισμένος σε φυσικές ομορφιές είναι και ο υπόλοιπος νομός. Στα βόρεια το όρος Φαλακρό, με το οργανωμένο χιονοδρομικά κέντρο, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των φίλων των χειμερινών σπορ. Το σπήλαιο του Αγγίτη στις πηγές του ομώνυμου ποταμού, με πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες, αποτελεί ένα αυθεντικό αριστούργημα φυσικής αρχιτεκτονικής. Το χωριό Παρανέστι, χτισμένο δίπλα στον μοναδικής ομορφιάς ποταμό Νέστο, που μας δίνει την ευκαιρία για όμορφες εξορμήσεις στο ποτάμι και στη γύρω περιοχή. Και τέλος, για τους λάτρεις της απομόνωσης, το δάσος της Ελατιάς (Καράντερε) με το μοναδικό στην Ελλάδα παρθένο δάσος της σημύδας, που είναι σίγουρα ο απόλυτος φυσιολογικός προορισμός.
Μέχρι της 3 Ιανουαρίου ο Δήμος Δράμας οργανώνει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε καθημερινή βάση, με τραγουδιστές και συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια