Ο λαός μας δεν νιώθει βολικά με την ασθένεια, με τη διαφορετικότητα.
Ξορκίζει την αρρώστια, το κακό, ακόμη και τον ίδιο το θάνατο, στρέφοντας απλώς το βλέμμα αλλού.
Οι ασθενείς, τα άτομα με αναπηρία, τα νοσοκομεία, οτιδήποτε μας θυμίζει την "άλλη" πλευρά της ζωής μας οδηγεί σε αποστροφή.
Η "πρόληψη" αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς άγνωστη λέξη, ενώ η ενημέρωση για θέματα υγείας, μας αφορά μόνο όταν το "κακό" χτυπήσει την πόρτα μας.
Οι Έλληνες όμως είμαστε και ένας λαός με έντονο ταμπεραμέντο.
Ευσυγκίνητοι, πείσμωνες, μαχητές.
Όταν και όπου υπάρξει ανάγκη, σπεύδουμε να δώσουμε τη βοήθειά μας, ακόμη και από το υστέρημά μας ή με κίνδυνο την ίδια τη ζωή.
Όταν η αρρώστια μας επισκεφτεί, αποδεικνύουμε ένα αξιοσημείωτο μεγαλείο ψυχής και, αν βγούμε νικητές
στο δύσκολο και άνισο πολλές φορές πόλεμο με μια ανίατη ασθένεια, γινόμαστε καθοδηγείται και υποστηρικτές των άλλων, χωρίς απολαβές και προσμονή οφειλών.
Τα πρώτα Αριστεία Ζωής μας "σύστησαν" δεκάδες ανθρώπους - αντιπροσωπευτικοί χιλιάδων άλλων - που φώτισαν τη ζωή μας με ένα φως διαφορετικό. Χωρίς ίχνος φόβου, κινδυνολογίας, λαϊκισμού και διάθεσης μελό, μας έφεραν κοντά στους πραγματικούς μαχητές της ζωής υπενθυμίζοντάς μας πως η ζωή είναι όμορφη όταν την εκτιμάς, την σέβεσαι και την προασπίζεσαι.
Τα Αριστεία Ζωής δίνουν μια ανάσα ζωής σε χιλιάδες ανθρώπους που υποφέρουν και μέσα στον πόνο τους νιώθουν μόνοι και εγκαταλειμμένοι.
Τα Αριστεία Ζωής επιβραβεύουν στα πρόσωπα ΛΙΓΩΝ τους ΠΟΛΛΟΥΣ, που νιώθουν για πρώτη ίσως φορά να τους εκφράζεται ένα απλό μα ουσιαστικό "ευχαριστώ"
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΤΣΑΚΛΑΣ
Ο Νίκος Τσατσακλάς γεννήθηκε με λιγότερο από το 1/20 της όρασής του.
Στα 15 του, οικότροφος ακόμα στη Σχολή Τυφλών στην Αθήνα και μακριά από την οικογένειά του που κατοικούσε στην Κω, αρνείται να υπογράψει την αίτηση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης εφ΄όρου ζωής από τον ΟΓΑ - παρότι τη δικαιούνταν - γιατί, για να του χορηγηθεί, θα έπρεπε να δηλώσει ανίκανος για εργασία, χαρακτηριστικό που εκείνος δεν απέδιδε στον εαυτό του.
Τελείωσε το νυχτερινό Λύκειο και σπούδασε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής δουλεύοντας παράλληλα όλον αυτό τον καιρό ως τηλεφωνητής στα ΕΛΤΑ.
Ο αθλητισμός μπήκε στη ζωή του το 1995 και έγινε η δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά την οικογένειά του.
Σε ηλικία μόλις 34 ετών παθαίνει έμφραγμα, που τον κρατά οκτώ μέρες στην Εντατική.
Μέχρι τώρα έχει τρέξει 14 Μαραθώνιους, ενώ έχει κατακτήσει τέσσερις πρωτιές σε Πανελλήνια πρωταθλήματα των 5 και 10 χιλιομέτρων.
Το μεγάλο του καμάρι όμως είναι η συμμετοχή του στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας, στην οποία κατέλαβε την 11η θέση.
pasipka.gr
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια