Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

"Η μεγαλύτερη δοκιμή ατομικής βόμβας"

map
Η μεγαλύτερη δοκιμή ατομικής βόμβας που πραγματοποιήθηκε από τις ΗΠΑ, εξαιτίας ενός λάθους σχεδιασμού, προκάλεσε ένα τεράστιο πυρηνικό ατύχημα!
Η κωδική ονομασία Castle bravo, δόθηκε στη πρώτη δοκιμή μιας θερμοπυρηνικής βόμβας υδρογόνου που πυροδότησε στις 1 Μαρτίου 1954, στην.....
ατόλλη Bikini των νησιών Μάρσαλ, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Castle Bravo ήταν η πιο ισχυρή πυρηνική συσκευή που ενεργοποιήθηκε ποτέ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με ισχύς 15 μεγατόνους. Η αναμενόμενη ισχύς, ήταν 4 έως 6 μεγατόνους, αλλά σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, η έκρηξη αυτή, δημιούργησε το χειρότερο ραδιολογικό ατύχημα που προκάλεσαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Castle_Bravo_Blast 
Από άποψη ισχύς σε TNT, το Castle Bravo ήταν περίπου 1.200 φορές πιο ισχυρό από τις ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και Nagasaki. Από την έκρηξη, -που προορίζονταν να είναι μια μυστική δοκιμή- μολύνθηκαν οι κάτοικοι των γύρω νησιών, καθώς και το πλήρωμα του Daigo Fukuryū Maru, ενός ιαπωνικού αλιευτικού σκάφους, το οποίο ήταν και υπεύθυνο για τη διεθνή ανησυχία που προκάλεσε αυτή η θερμοπυρηνική δοκιμή.
GV06_full
Η έκρηξη, δημιούργησε μια μπάλα φωτιάς σχεδόν τεσσάρων μιλίων (περίπου 7 χιλιόμετρα) μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτή η πύρινη σφαίρα ήταν ορατή στην Kwajalein, η οποία βρίσκεται πάνω από 250 μίλια (450 χλμ.) μακριά. Η έκρηξη άφησε έναν κρατήρα 6.500 πόδια (2.000 μ.) σε διάμετρο και 250 πόδια (75 μ.) σε βάθος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια