.
Υλικά200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 κουταλιά κορν φλάουρ
50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
600 γραμμάρια κομπόστα σε κονσέρβα βύσσινο
100 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
120 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
80 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψιχα
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπόλ το Βιτάμ και τη ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το μπεϊκινγκ πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την κανέλα και ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας, ώσπου να έχουμε ζύμη ομοιογενή.
Αλείφουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ με Βιτάμ και τη στρώνουμε, στον πάτο και τις πλευρές, με τα 2/3 της ζύμης. Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το υγρό της κονσέρβας. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το υγρό της κονσέρβας. Ρίχνουμε το υπόλοιπο υγρό της κονσέρβας και το μείγμα του κορν φλάουρ σε κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά, ώσπου να πήξει ελαφρά. Ρίχνουμε τα βύσσινα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε το μείγμα του βύσσινου μέσα στη στρωμένη με ζύμη φόρμα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε το γλυκό 30-35 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και το κόβουμε σε φέτες τη στιγμή του σερβιρίσματος.
0 Σχόλια