Συστατικά
1 κιλό κόκκινα κρεμμύδια
800 γρ ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
3/4 κανέλας (2 cm)
6 γαρύφαλλα
150 γρ σταφίδες
250 γρ λευκό ξηρό κρασί
250 ξίδι από λευκό κρασί
20 γρ αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε από τις φλούδες και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με παχύ πάτο.
Προσθέστε τη ζάχαρη, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, το αλάτι και σταφίδες (πλυμένες).
Ανακατέψτε το μείγμα καλά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστούν για μία ώρα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το λευκό κρασί και ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
Ανακατεύοντας συχνά για περίπου μία ώρα και 30 λεπτά.
Βγάλτε τα φύλλα δάφνης και την κανέλα
Όσο είναι ακόμα ζεστό το βάζουμε σε γυάλινα βάζα (προηγουμένως να έχουν αποστειρωθεί).
Σφραγίζονται με πώματα, flip και κρατήστε τα σε αυτή τη θέση μέχρι να κρυώσει.
Καλή όρεξη
1 κιλό κόκκινα κρεμμύδια
800 γρ ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
3/4 κανέλας (2 cm)
6 γαρύφαλλα
150 γρ σταφίδες
250 γρ λευκό ξηρό κρασί
250 ξίδι από λευκό κρασί
20 γρ αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε από τις φλούδες και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με παχύ πάτο.
Προσθέστε τη ζάχαρη, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, το αλάτι και σταφίδες (πλυμένες).
Ανακατέψτε το μείγμα καλά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστούν για μία ώρα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το λευκό κρασί και ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
Ανακατεύοντας συχνά για περίπου μία ώρα και 30 λεπτά.
Βγάλτε τα φύλλα δάφνης και την κανέλα
Όσο είναι ακόμα ζεστό το βάζουμε σε γυάλινα βάζα (προηγουμένως να έχουν αποστειρωθεί).
Σφραγίζονται με πώματα, flip και κρατήστε τα σε αυτή τη θέση μέχρι να κρυώσει.
Καλή όρεξη
0 Σχόλια