.
Υλικά:* 700 γραμ. αλεύρι μαλακό
* 400 γραμ. βούτυρο φρέσκο (προτείνω κατσικίσιο)
* 1 ½ κούπα αμύγδαλα χοντραλεσμένα και ολόκληρα
* ½ κούπα ζάχαρη
* 2 κρόκοι αβγού
* 1 βανίλια
* ½ κούπα ζάχαρη
* 3-4 σταγόνες ούζο αραιωμένες σε λίγο νερό
* 1 κουταλάκι κονιάκ
* 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
* ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
* Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφτατέψει. Κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη μαστίχα, το κονιάκ και τους κρόκους και συνεχίσουμε το χτύπημα.
* Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και τα σπασμένα αμύγδαλα.
* Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να κολλήσει στα χέρια μας. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί δεν πρέπει η ζύμη να γίνει πολύ χαλαρή.
* Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρο (το σχήμα αυτό είναι πιο δημοφιλές – σας μιλάω εκ πείρας).
* Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες αραιά τον ένα από τον άλλο και πάνω σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
* Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου και ρίχνουμε το ταψί με τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.
* Μόλις ετοιμαστούν, τους βγάζουμε από το φούρνο κι όταν είναι ακόμα ζεστοί τους ραντίζουμε με ούζο που έχουμε αραιώσει σε νερό. Τέλος, τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
0 Σχόλια