Καταπληκτικές δίπλες !
Μερίδες: 20
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
ΥΛΙΚΑ:
3 αβγά ολόκληρα
3 κροκάδια
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα λεμονιού
2 κουτ, σούπας κονιάκ
αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις
βούτυρο,λάδι
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού μέλι
2 φλυτζ. νερό. ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αβγά τα ολόκληρα και τα κροκάδια μαζί με την ζάχαρη.
Προσθετουμε το ξύσμα λεμονιού,το κονιάκ,και αρκετό αλεύρι να γίνει η ζύμη κάπως σφιχτή .
Βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο και ζυμώνουμε .
Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε την ζύμη μισή ώρα.
Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε λεπτά φύλλα με οδοντωτό ροδελάκι. κόβουμε σε διάφορα σχήματα ορθογώνια, λοξά.3 επι 7 εκατοστά,φιογκάκια [κάντε μια κοψιά στο κέντρο κατά μήκος και περάστε μέσα την άκρη την μία ]
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι .
Τα βουτάμε στο σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα!!
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε ακριβώς για 10 λεπτά ,αν χρειαστεί ξαφρίζουμε .
mageirikikaisintages
3 αβγά ολόκληρα
3 κροκάδια
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα λεμονιού
2 κουτ, σούπας κονιάκ
αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις
βούτυρο,λάδι
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού μέλι
2 φλυτζ. νερό. ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αβγά τα ολόκληρα και τα κροκάδια μαζί με την ζάχαρη.
Προσθετουμε το ξύσμα λεμονιού,το κονιάκ,και αρκετό αλεύρι να γίνει η ζύμη κάπως σφιχτή .
Βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο και ζυμώνουμε .
Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε την ζύμη μισή ώρα.
Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε λεπτά φύλλα με οδοντωτό ροδελάκι. κόβουμε σε διάφορα σχήματα ορθογώνια, λοξά.3 επι 7 εκατοστά,φιογκάκια [κάντε μια κοψιά στο κέντρο κατά μήκος και περάστε μέσα την άκρη την μία ]
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι .
Τα βουτάμε στο σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα!!
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε ακριβώς για 10 λεπτά ,αν χρειαστεί ξαφρίζουμε .
mageirikikaisintages
0 Σχόλια