.
Με ταξιδεύει σε μωρουδίστικες εποχές,εικόνες σε παλιές καρτ ποστάλ, με άρωμα βανίλιας και κανέλας....Και είναι βάλσαμο,όταν θες να επιστρέψεις,με τη γεύση,σε τόπους μνήμης,που αδυνατείς να βρεθείς αλλιώς...
Υλικά:
120 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ(πλυμένο καλά)
1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλάουερ
1 βανίλια
1 φλούδα λεμόνι ή ξύσμα λάιμ
60 γρ. κουβερτούρα
κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα 3 κούπες νερό,αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε το ρύζι να βράσει καλά και να πιει το νερό του.
Αν χρειαστεί στο μεταξύ,προσθέτουμε νερό.
Όταν γίνει κρατάμε 3/4 κούπας γάλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο,μαζί με τη ζάχαρη,το λεμόνι και τη βανίλια,στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε το κορν φλάουερ και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε συνέχεια σε δυνατή φωτιά ώσπου να πήξει.
Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού.
Μοιράζουμε σε μπολάκια τη μισή ποσότητα ρυζόγαλο της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε στην υπόλοιπη την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Την μοιράζουμε,προσθέτοντας στο κέντρο κάθε μπολ.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε
tips:
Εμπειρικά κατέληξα οτι το ρύζι βράζει γρηγορότερα στο νερό και όχι στο γάλα.
Σε αρώματα,επίσης,του ταιριάζει το ροδόνερο και η μαστίχα,ή ένα ξύλο κανέλας αντί για φλούδα λεμονιού.
Για σούπερ πλούσια γεύση,προσθέτουμε μια γενναία κουταλιά βούτυρο αγελαδινό,στο τέλος,και αντικαθιστούμε ένα μέρος από το φρέσκο γάλα με κρέμα γάλακτος.
cookthebook.blogspot.gr
2 Σχόλια
Καλησπέρα! Τι νόστιμο που είναι το ριζόγαλο! Αλλά στο σπίτι το τρώω μονο εγω και δεν το φτιάχνω και πολύ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχως εμεις τοχουμε για επιδορπιο και το τρωμε ολοι
Διαγραφή