Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κεφτεδάκια με μαστίχα και ούζο

.
Δεν είναι απλοί σκέτοι κεφτέδες αλλά με άρωμα και γεύση ούζου και μαστίχας Χίου
Είναι όμως και γεμιστοί με φέτα!!!

Υλικά:
(Περίπου για 6 άτομα)
  1. 500 Γραμ. κιμά μοσχαρίσιο (ή αν θέλετε 250 Γραμ. χοιρινό και 250 Γραμ. μοσχαρίσιο)
  2. 2 αυγά
  3. 2 παξιμάδια κρίθινα (ή ψωμί γύρω στις 5 με 6 φέτες μουσκεμένες)
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  5. 2 κουταλιές της σούπας ούζο
  6. 1 κομματάκι μαστίχα κοπανισμένη
  7. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  8. 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  9. 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  10. Αλάτι
  11. Πιπέρι
  12. 20 μικρούς κύβους φέτα
  13. Λίγο δυόσμο περίπου 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
  1. Αρχικά μουσκεύετε τα παξιμάδια (ή το ψωμί ) σε άφθονο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
  2. Τα στύβετε καλά με το χέρι και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπόλ.
  3. Στο ίδιο μπόλ ρίχνετε και τον κιμά, τα αυγά , γο κρεμμύδι, το ούζο, την κοπανισμένη μαστίχα, το αλεύρι, το ξύδι, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε πολύ καλά.
  4. Αφήστε να σταθεί το μίγμα για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Πλάθετε τους κεφτέδες σε μικρές μπάλες, παίρνετε έναν έναν τους κεφτέδες και ανοίγετε με το δάχτυλό σας μια τρύπα όπου τοποθετείτε ένα κομματάκι μικρό φέτα.
  6. Κλείνετε την τρύπα καλά και δουλεύετε ξανά τους κεφτέδες σας με τα χέρια.
  7. Στη συνέχεια αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο.
mageirikipandaisia

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια