.
Η πλατσέντα είναι παραδοσιακό γλυκό της ΜυτιλήνηςΥλικά:
* 4 κούπες νερό
* ½ κούπας λάδι
* 3 αβγά
* ½ κούπα ούζο
* αλεύρι
* 1 ½ κιλό λάδι
* καρύδια
* κανέλα
Για το σιρόπι:
* 2 ½ κιλά ζάχαρη
* 1 ½ κιλό νερό
* 1 λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση:
* Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά.
* Φτιάχνουμε ζύμη με τα 5 πρώτα υλικά και ανοίγουμε φύλλο λεπτό. Αφήνουμε τα φύλλα να στεγνώσουν και τα στρώνουμε σε μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο με πτυχές.
* Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει. Το ρίχνουμε καυτό πάνω στο φύλλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
* Στραγγίζουμε το λάδι. Ρίχνουμε το σιρόπι και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
* Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα.
0 Σχόλια